Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe stint voor het eerst de weg op in Amsterdam

Nieuwe stint voor het eerst de weg op in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe stint rijdt vanaf dinsdag voor het eerst weer op de weg. Buitenschoolse opvang Woest Zuid in Amsterdam heeft de primeur. Op de 18 locaties worden 45 exemplaren van de zogenoemde BSO-bus in gebruik genomen. De elektrische bolderkarren worden later ook aan andere opvangorganisaties geleverd.

De elektrische bolderkar die veel kinderdagverblijven gebruikten, werd verboden na een ongeluk met een trein in 2018 in Oss waardoor vier kinderen om het leven kwamen. Onderzoek wees uit dat zich onder meer problemen met de rem konden voordoen.

Het vernieuwde model is onlangs goedgekeurd door de RDW en voldoet aan alle eisen. De BSO-bus is nu voorzien van onder meer achteruitkijkspiegels, een extra remsysteem, nieuwe gordels en een staplateau met bestuurdersdetectie. Ook kan hij niet kantelen. Daarnaast moeten bestuurders die ermee de weg opgaan eerst een training volgen. Ook is met de kinderopvangbranche afgesproken dat de BSO-bus zoveel mogelijk op rustige plekken wordt gebruikt, zoals op vrijliggende fietspaden of in gebieden waar maximaal 30 kilometer per uur mag worden gereden.

Geen zorgen

Woest Zuid maakt zich geen zorgen over de veiligheid. "We zijn ervan overtuigd dat dit de meest duurzame, de veiligste en meest praktische manier is om kinderen van school te halen en naar Woest Zuid te vervoeren", zegt woordvoerder Floris Dijkslag. Hij is blij dat er geen busjes meer nodig zijn om kinderen te vervoeren.

De Brancheorganisatie Kinderopvang liet eerder ook al weten blij te zijn met de nieuwe stint. "De afgelopen twee jaar moesten kinderopvangorganisaties busjes inzetten, lopen of fietsen met een hele slinger kinderen erachteraan, wat niet altijd veiliger is", aldus directeur Emmeline Bijlsma bij de presentatie van de elektrische bolderkar. "We hebben ons daarom altijd ingezet voor een terugkeer van de nieuwe BSO-bus. Fijn dat het nu eindelijk zo ver is."

Fabrikant van de stint, Edwin Renzen, zegt het fijn te vinden dat het vervoersprobleem bij de kinderopvangorganisaties hiermee is opgelost. Hij heeft inmiddels al 1250 bestellingen binnen van zo'n driehonderd organisaties. Voor het ongeluk in Oss reden er zo'n 3000 stints rond.

Meer uit Binnenland

Man en vrouw op scooter zwaargewond bij aanrijding met tractor

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De slachtoffers zaten op een scooter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, meldt de politie.

39 minuten geleden
Ook BBB wil nu al koopkrachtplan horen van kabinet

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging sluit zich aan bij de oproep van de PvdA en GroenLinks aan het kabinet om al in de voorjaarsnota, die nu in de Tweede Kamer wordt behandeld, stappen te zetten om de koopkracht van kwetsbare huishoudens blijvend te verbeteren. Minister Sigrid Kaag (Financiën) en de coalitiepartijen willen het daar pas richting Prinsjesdag over gaan hebben.

59 minuten geleden
Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

1 uur geleden
Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

1 uur geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

2 uur geleden
Kamer niet te spreken over treinstoring en onderbreking Eurostar

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is kritisch op de aanpak van de treinstoring in Amsterdam afgelopen zondag. Ook zijn de Kamerleden niet te spreken over de maandenlange onderbreking van de treinverbinding tussen Amsterdam en Londen, de Eurostar. Dat lieten zij donderdag aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) weten tijdens een debat over het spoor. De staatssecretaris vindt beide incidenten "geen goede reclame voor het spoor".

2 uur geleden
Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

2 uur geleden