Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe records op Wall Street, Pfizer bij winnaars

Nieuwe records op Wall Street, Pfizer bij winnaars

NEW YORK (ANP) - Het aandeel van farmaceut Pfizer was een van de opvallende winnaars op Wall Street dinsdag. De onderneming verwacht dit jaar meer omzet te genereren met zijn coronavaccin. Ook de resultaten over het afgelopen kwartaal waren beter dan voorzien. Beleggers zetten het aandeel 4,2 procent hoger. Het aandeel van partner BioNTech, met wie Pfizer dat vaccin ontwikkelde, steeg 5,5 procent.

De belangrijkste graadmeters in New York eindigden de sessie op winst. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op een nieuw record van 36.052,63 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging ook 0,4 procent omhoog, naar 4630,65 punten wat eveneens een nieuw record was. Techbeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 15.649,60 punten.

Beleggers zijn in afwachting van de uitkomsten van de tweedaagse vergadering van beleidsmakers van de Federal Reserve die dinsdag begon. De verwachting is dat de Amerikaanse koepel van centrale banken komt met een aankondiging van het afbouwen van de opkoopregeling waarmee de Fed de Amerikaanse economie steunde tijdens de coronacrisis. Als die regeling een einde krijgt, betekent dit dat er minder geld beschikbaar komt op de aandelenmarkten.

Bestellingen

Tesla verloor 3 procent. Topman Elon Musk van de autoproducent liet op Twitter weten dat autoverhuurbedrijf Hertz geen contract heeft getekend voor de aankoop van 100.000 auto's van Tesla. Hertz liet op zijn beurt weten dat er al veel vraag is naar de huur-Tesla's en dat het bedrijf de eerste bestellingen al heeft ontvangen. Op de tweet van Musk ging het bedrijf niet in. Hertz won ruim 10 procent.

Branchegenoot Avis Budget beleefde een koerssprong van meer dan 108 procent. Het autoverhuurbedrijf maakte de voorbije maanden veel meer winst dan waar rekening mee was gehouden. Dat zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij een groep beleggers die juist ingezet hadden op een daling van de koers. Zij moesten stukken bijkopen om die inzetten te dekken.

Ook sportkledingmerk Under Armour opende de boeken en steeg 16,5 procent. De update van cosmeticamerk Estée Lauder viel eveneens goed. Het aandeel won meer dan 4 procent.

De euro was 1,1581 dollar waard, tegen 1,1577 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 83,51 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 84,37 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

5 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

5 uur geleden
Vakbond ziet zo'n 60 werknemers Aviko staken om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV bestempelt de stakingen bij Aviko in Lomm en Steenderen als een succes. Volgens vakbondsbestuurder Robert Wonnink deden in totaal zestig tot zeventig werknemers van de aardappelspecialist mee aan de acties. De actie in Lomm is zondagochtend beëindigd, die in Steenderen duurt tot zondag 23.00 uur, zegt een woordvoerder van Aviko.

12 uur geleden
Week na beursrecords gaat aandacht belegger uit naar inflatie

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek maakt duidelijk of de recordreeks op de internationale aandelenmarkten een vervolg krijgt. In New York bereikten de Dow-Jonesindex en S&P 500 afgelopen week hun hoogste niveau ooit, onder andere dankzij beter dan verwachte cijfers van chipbedrijf Nvidia. Nu gaat de aandacht uit naar de kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven, maar ook nieuwe inflatiecijfers kunnen het gemoed van beleggers beïnvloeden.

13 uur geleden
WTO richt miljoenenfonds op om vrouwelijke ondernemers te steunen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft een fonds opgericht voor hulp aan vrouwelijke ondernemers in armere landen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Voor het initiatief is 50 miljoen dollar beschikbaar.

15 uur geleden
Britse premier pleit voor afpakken bevroren Russische tegoeden

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - Westerse landen moeten meer durf tonen in de economische strijd tegen Rusland en bijvoorbeeld bevroren tegoeden afpakken. Dat stelt de Britse premier Rishi Sunak in een opiniestuk in de Sunday Times.

16 uur geleden
Vakbond pleit voor dialoog over uitbreiding Duitse Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP) - Tesla en inwoners van het Duitse plaatsje Grünheide moeten met elkaar in gesprek over de uitbreiding van een fabriek van de elektrische-autoproducent. Dat zegt de machtige vakbond voor metaalwerkers IG Metall nadat inwoners van de gemeente bij Berlijn tegen de uitbouw van de fabriek hadden gestemd. De vakbond zelf is voorstander van uitbreiding en hoopt dat Tesla zorgen van omwonenden weg kan nemen.

18 uur geleden