Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe Pokémon-games zorgen voor recordverkoop Nintendo

Nieuwe Pokémon-games zorgen voor recordverkoop Nintendo

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwe Pokémon-games voor de Nintendo Switch zorgen voor verkooprecords bij het Japanse bedrijf achter de games en de console. In de eerste drie dagen dat de game op de markt is, werden wereldwijd al tien miljoen exemplaren verkocht.

Nintendo bracht Pokémon Scarlet en Violet op 18 november tegelijkertijd uit. Alleen al in Japan werden meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is ook op de Japanse markt sprake van een record. De spellen zijn identiek met uitzondering van de personages en collectibles (verzamelobjecten) in elke versie.

Nintendo haalde in september met het goed ontvangen Splatoon 3 zijn laatste binnenlandse verkooprecord. Inclusief het huidige Pokémon-succes zal Nintendo met een goed gevoel de feestdagenperiode ingaan.

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo's Switch-console is nu vijf jaar oud. Met de lancering van nieuwe games denkt Nintendo het desondanks nog wel even vol te kunnen houden met de relatief oude console.

De game Animal Crossing: New Horizons was de grote hit tijdens de coronapandemie, toen mensen gedwongen thuis moesten blijven en de vraag naar thuisvermaak en games toenam. Maar de nieuwste Splatoon- en Pokémon-games hebben dus voor nog betere verkopen gezorgd. Ter vergelijking: concurrent Sony lanceerde deze maand zijn beste game uit de eigen studio ooit met God of War Ragnarök. Daarvan werden in de eerste week 5,1 miljoen exemplaren verkocht.

Beide Japanse entertainmentgiganten hebben voorzichtige voorspellingen gedaan voor het komende jaar, omdat de vraag in de loop van dit jaar afzwakte. Nintendo verlaagde zijn prognose voor de verkoop van Switch-consoles met een tiende, onder meer door aanhoudende chiptekorten.

Meer uit Financieel

Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

6 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

7 uur geleden
Krant: leidinggevenden OpenAI bezorgd over gedrag topman

WASHINGTON (ANP) - Een groep leidinggevenden bij OpenAI uitte voor het plotse ontslag van topman Sam Altman zorgen over zijn gedrag. Ze spraken van psychologisch misbruik dat voor chaos en vertragingen zorgde binnen de start-up in kunstmatige intelligentie, schrijft The Washington Post op basis van ingewijden. Altman zou volgens de managers mensen tegen elkaar hebben uitgespeeld op een manier die voor een verziekte werksfeer zorgde, schrijft de krant.

7 uur geleden
Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen

BRUSSEL (ANP) - EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.

8 uur geleden
OPEC-chef aan leden: wijs afspraken tegen fossiele brandstof af

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - De landen die lid zijn van oliekartel OPEC zouden niet moeten instemmen met plannen die gericht zijn tegen fossiele brandstoffen. Die oproep heeft secretaris-generaal Haitham Al Ghais van het kartel gedaan in een brief aan dertien lidstaten. Die zijn bijeen op de klimaattop in Dubai.

10 uur geleden
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor de rechter om bouw A-pier

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV klagen Schiphol aan om een langslepend conflict rond de onafgemaakte bouwklus voor een nieuwe pier. De twee bouwers zouden de A-pier bouwen, maar werden na vertragingen en kostenoverschrijdingen van het project afgehaald. Dat vinden die bedrijven onterecht. In de dagvaarding eisen Ballast Nedam en TAV onder andere nog geld voor onderaannemers en leveranciers.

10 uur geleden
Bloomberg: toezichthouder VS bekijkt Microsoft-belang in OpenAI

WASHINGTON (ANP) - Ook een Amerikaanse toezichthouder kijkt kritisch naar investeringen van Microsoft in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het gaat om een verkennend onderzoek van marktwaakhond FTC dat nog geen formele status heeft, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

11 uur geleden