Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe opzet Premier League darts kan Van Gerwen wel bekoren

Nieuwe opzet Premier League darts kan Van Gerwen wel bekoren

ROTTERDAM (ANP) - Michael van Gerwen is vooralsnog tevreden over de nieuwe opzet van de Premier League darts. In plaats van losse speelrondes per avond wordt er nu op elke avond een minitoernooi gespeeld volgens een afvalsysteem.

"Voor de mensen thuis en het publiek dat er eenmalig is, is het leuk. Je kijkt namelijk naar een climax toe. En met een beetje geluk zie je je favoriete speler vaker opkomen dan één keer", aldus Van Gerwen.

"Aan de andere kant vraag je je af: wat doet dit na veertien of vijftien weken, omdat je vaak tegen dezelfde tegenstanders speelt? Is het dan nog steeds leuk? Dat moet de toekomst uitwijzen. De PDC doet er alles aan om het zo leuk mogelijk te maken voor de mensen thuis."

Van Gerwen (32) won de Premier League al vijf keer, maar in 2020 en 2021 moest hij de titel aan respectievelijk Glen Durrant en Jonny Clayton laten. "Het is eigenlijk een groot demonstratietoernooi, maar na het WK wel het belangrijkste evenement. Je moet nu op één avond drie wedstrijden op het allerhoogste niveau winnen en het geeft veel voeldoening als dat lukt."

Van Gerwen neemt het donderdagavond in de eerste ronde op tegen Michael Smith, de nummer 2 van het afgelopen WK.

Meer uit Sport

Bokser Oesik verslaat Fury en heeft alle wereldtitels zwaargewicht

RIYAD (ANP) - Bokser Oleksandr Oesik heeft de tweekamp om de wereldtitel in het zwaargewicht gewonnen van Tyson Fury. Na twaalf ronden werd de 37-jarige Oekraïener door twee van de drie juryleden aangewezen als de winnaar.

33 minuten geleden
Kickbokser Rigters verslaat Horta op Glory 92

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Levi Rigters heeft tijdens het vechtgala Glory 92 Nico Horta verslagen. De 28-jarige kickbokser werd na drie ronden in de RTM Stage in Rotterdam unaniem aangewezen als de winnaar van het gevecht.

4 uur geleden
Laura Smulders grijpt naast medailles bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Laura Smulders heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill de wereldtitel naast de medailles gegrepen. De 30-jarige BMX'ster raakte na een mindere start achterop en eindigde in de finale als vijfde. De wereldtitel ging naar Alise Willoughby uit de Verenigde Staten voor Zoé Claessens uit Zwitserland en Daleny Vaughn uit de VS.

5 uur geleden
Kimmann verovert zilver bij WK BMX

ROCK HILL (ANP) - Niek Kimmann heeft bij het WK BMX in het Amerikaanse Rock Hill zilver veroverd. De 27-jarige regerend olympisch kampioen moest in de finale alleen de Fransman Joris Daudet voor zich dulden. Sylvain André uit Frankrijk pakte het brons.

5 uur geleden
BMX'sters Veenstra, Baauw en Merel Smulders stranden op WK

ROCK HILL (ANP) - BMX'sters Manon Veenstra, Judy Baauw en Merel Smulders zijn bij de WK in het Amerikaanse Rock Hill gestrand in de kwartfinales. Laura Smulders slaagde er wel in de halve finales te bereiken.

6 uur geleden
Piastri drie plaatsen teruggezet, Norris naast Verstappen op P2

IMOLA (ANP) - Formule 1-coureur Oscar Piastri is zijn tweede plaats in de startopstelling van de Grote Prijs van Emilia-Romagna kwijtgeraakt. De Australiër van McLaren is drie plaatsen teruggezet omdat hij de Deen Kevin Magnussen had gehinderd tijdens de kwalificatie.

7 uur geleden
Swiatek verslaat Sabalenka ook op WTA-toernooi van Rome

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Poolse versloeg in de finale in twee sets Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst uit Belarus: 6-2 6-3.

8 uur geleden