Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland in Turkije

Nieuwe onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland in Turkije

ISTANBUL (ANP) - Oekraïense en Russische delegaties komen dinsdag in Turkije bijeen voor een nieuwe onderhandelingsronde over de oorlog in Oekraïne. Het is de eerste keer in twee weken dat vertegenwoordigers van beide landen weer fysiek bij elkaar komen.

De delegaties ontmoeten elkaar in Istanbul. In de afgelopen weken werd alleen onderhandeld via een videoverbinding. Daarvoor ontmoetten de buitenlandministers van Oekraïne en Rusland elkaar in de Zuid-Turkse badplaats Antalya. Ook vonden er eerder onderhandelingen plaats in Belarus.

Het jongste overleg werd zondag aangekondigd, na een telefoongesprek tussen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan. Een Oekraïense onderhandelaar zei toen dat er vanaf maandag zou worden onderhandeld, maar werd de volgende ochtend tegengesproken door het Kremlin. Een woordvoerder legde uit dat de Russische delegatie pas maandag zou arriveren.

Meer uit Buitenland

Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS (ANP) - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale tijd) bekend. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. Nog eens elf mensen raakten gewond.

1 uur geleden
Moslimgroep VS wil berisping congreslid dat zei: dood ze allemaal

WASHINGTON (ANP) - De Council on American-Islamic Relations (CAIR) heeft de leden van het Amerikaanse congres opgeroepen om het Republikeinse congreslid Andy Ogles te veroordelen. Volgens de CAIR riep Ogles op tot massamoord op de Palestijnen.

3 uur geleden
Door Marx aan Darwin gegeven exemplaar Das Kapital tentoongesteld

LONDEN (ANP) - Een zeldzaam boek dat in 1873 door Karl Marx aan Charles Darwin werd geschonken, keert na een vijf jaar lange restauratie terug naar Darwins huis in Kent. Daar zal het boek, dat de Engelse natuuronderzoeker vermoedelijk nooit heeft uitgelezen, aan het publiek worden tentoongesteld.

3 uur geleden
VN-commissie roept Israël op hulp aan Gaza te vergemakkelijken

GAZA-STAD (ANP) - De VN-commissie die de samenwerking faciliteert tussen humanitaire organisaties van de VN en buiten de VN, heeft Israël opgeroepen zijn "wettelijke verplichting" na te komen om voedsel en medische voorraden aan Gaza te leveren en hulpoperaties te vergemakkelijken.

5 uur geleden
Koning Charles tot tranen toe geroerd door beterschapswensen

LONDEN (ANP) - Koning Charles heeft sinds zijn kankerdiagnose veel kaartjes en berichten gehad. De beterschapswensen hebben de 75-jarige vorst vaak "tot tranen toe geroerd", vertelde hij tijdens een ontmoeting met premier Rishi Sunak op Buckingham Palace.

10 uur geleden
Uitspraak beroepszaak Assange mogelijk pas over enkele weken

LONDEN (ANP/AFP) - Een Brits gerechtshof heeft na twee dagen de hoorzittingen afgesloten over de uitlevering van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. De rechters deden niet meteen uitspraak. Dat betekent dat de 52-jarige activist mogelijk pas over enkele weken duidelijkheid krijgt over wat hem te wachten staat.

11 uur geleden
Polen vreest Russische infiltratie bij boerenprotesten

WARSCHAU (ANP/DPA) - De Poolse regering vreest mogelijke Russische infiltratie bij de Poolse boerenbetogingen tegen goedkope Oekraïense import. Tijdens recente boerenblokkades doken anti-Oekraïense leuzen op. Bewegingen van buitenaf, dus niet van boeren zelf, zijn mogelijk beïnvloed door de Russische inlichtingendiensten om de protestbeweging over te nemen, denkt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Warschau.

12 uur geleden