Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe noodopvanglocaties in Kampen en Amsterdam-Zuidoost

Nieuwe noodopvanglocaties in Kampen en Amsterdam-Zuidoost

KAMPEN (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) opent binnenkort twee nieuwe locaties voor de noodopvang van asielzoekers. In Amsterdam-Zuidoost kunnen honderd alleenstaande jongeren van 15 tot 18 jaar voorlopig terecht in gebouw De Koppeling aan de Tafelbergweg. In Kampen wordt een leegstaand bedrijfsgebouw aan de Industrieweg geschikt gemaakt voor de huisvesting van maximaal 110 asielzoekers.

Kampen heeft de nodige voorwaarden gesteld aan het openen van een noodopvang. Het COA heeft volgens de gemeente beloofd dat er geen asielzoekers met een hoog risico op overlast worden geplaatst. Als iemand toch overlast veroorzaakt wordt diegene overgeplaatst. Het COA zal er ook voor zorgen dat er een "evenwichtige" groep asielzoekers aan de Industrieweg gaat wonen. De bewoners moeten voor hun voorzieningen zoals dagbesteding en medische zorg gebruikmaken van het asielzoekerscentrum in Dronten. De eerste tijdelijke bewoners arriveren over vier tot zes weken in Kampen, denkt het COA.

In Amsterdam-Zuidoost arriveren de eerste alleenstaande jongeren al deze week. Zij doorlopen tijdens hun verblijf in de noodopvang meteen ook de asielprocedure, waaronder de gesprekken met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De noodopvang in De Koppeling blijft tot september open.

Meer uit Binnenland

Sywert van Lienden wint kort geding over geld voor advocaat

AMSTERDAM (ANP) - Sywert van Lienden heeft het kort geding gewonnen tegen Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) om een geldbedrag dat hij nodig heeft om een advocaat te kunnen betalen in de mondkapjesaffaire. Het gaat om een bedrag van 100.000 euro waar volgens de rechter onterecht beslag op is gelegd en bedoeld is voor rechtsbijstand.

5 minuten geleden
Pro-Palestijns protest op campus TU Delft

DELFT (ANP) - Enkele tientallen mensen demonstreren dinsdag op het terrein van de TU Delft tegen het Israëlische optreden in de Gazastrook. Volgens de universiteit gaat om 35 tot 40 mensen en hebben ze toegezegd dat ze aan het einde van de middag vertrekken. Tot die tijd mogen ze er blijven.

20 minuten geleden
Prinses Amalia stopt per 2025 met terugstorten onkostenvergoeding

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia wil per 1 januari weer een onkostenvergoeding ontvangen. Vanwege "voorzienbare kosten die samenhangen met een zelfstandige en onafhankelijke invulling van uw functie, waaronder een secretariaat en reserveringen voor een woon- en werkverblijf" heeft Amalia aangegeven per 1 januari te willen stoppen met het terugstorten van deze vergoeding, schrijft demissionair premier Mark Rutte aan de prinses. De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een afschrift van die brief gekregen.

26 minuten geleden
Tientallen docenten UvA demonstreren om studenten te steunen

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) demonstreren dinsdagmiddag bij de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder meer uit solidariteit met de pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk werden verwijderd.

32 minuten geleden
Zeeland staat vergassen ganzen uit natuurgebieden toe

MIDDELBURG (ANP) - Ganzen in de Zeeuwse Natura 2000-gebieden lopen vanaf eind deze week het risico te worden gevangen en vergast. Het college van Gedeputeerde Staten heeft hier toestemming voor gegeven.

1 uur geleden
Financiële meevaller voor Flevoland door afschaffen korting

LELYSTAD (ANP) - De provincie Flevoland heeft een meevaller van 2 miljoen euro per jaar, doordat de zogeheten opschalingskorting is afgeschaft door het demissionaire kabinet. Ook is er meer geld binnengekomen dan verwacht uit de motorrijtuigenbelasting.

1 uur geleden
Taakstraf en voorwaardelijke celstraf na mishandeling conducteur

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft dinsdag twee mannen van 21 en 23 jaar uit Heiloo en Anna Paulowna veroordeeld tot 93 dagen celstraf, waarvan negentig voorwaardelijk. Daarnaast kregen beiden een werkstraf van 180 uur opgelegd. Het tweetal ging op 13 september vorig jaar in de trein richting Alkmaar bij station Schagen een conducteur te lijf. De NS-beambte werd geslagen, geschopt, gebeten en met een schroevendraaier in zijn hand gestoken. Ook treinreizigers die de man te hulp schoten kregen klappen.

1 uur geleden