Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe minister wil niet 'welvaart op spel zetten' voor waterdoel

Nieuwe minister wil niet 'welvaart op spel zetten' voor waterdoel

DEN HAAG (ANP) - Beoogd minister Barry Madlener (PVV, Infrastructuur en Waterstaat) wil zich inzetten om Europese waterdoelen voor 2027 te halen, maar dat mag volgens hem niet ten koste gaan van de welvaart. Hij zegt tijdens zijn hoorzitting die niet "op het spel" te willen zetten voor de milieudoelen. Nederland loopt fors achter op schema om de doelen van de zogeheten Kaderrichtlijn Water (KRW) te halen.

Madlener erkent dat de rechter kan ingrijpen als Nederland de doelen niet haalt, net zoals met stikstof is gebeurd. Maar volgens hem was de KRW vaak te ambitieus en al meermaals uitgesteld. Ook wijst hij erop dat Nederland aan het einde van verschillende rivieren ligt, en vervuiling vanuit het buitenland Nederland instroomt. Hij wil in samenspraak met het buitenland "zijn uiterste best doen" om de doelen te halen, zolang het in balans blijft met de economische activiteit in Nederland. "Binnen de ruimte die we hebben moeten we zoeken hoe we de doelen halen."

Meer uit Politiek

SP-leider Dijk: politiek geweld is onacceptabel

DEN HAAG (ANP) - In een korte verklaring op X spreekt SP-leider Jimmy Dijk zich uit tegen de aanslag op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. "Politiek geweld is onacceptabel", schrijft Dijk. Hij wenst Trump en de anderen die gewond zijn geraakt "een snel herstel" toe.

33 minuten geleden
Baudet: godzijdank mislukte laffe aanslag op Trump

DEN HAAG (ANP) - FVD-leider Thierry Baudet is opgelucht dat Donald Trump de aanval op hem tijdens een campagnebijeenkomst heeft overleefd. "Godzijdank mislukte deze laffe aanslag op president Trump." Volgens Baudet is het "de zoveelste daad van geweld richting rechtse, patriottische politici" en gaat "de demonisering alle perken te buiten".

47 minuten geleden
Van der Plas: aanval op Trump mag niet gebagatelliseerd worden

DEN HAAG (ANP) - BBB-leider Caroline van der Plas noemt de aanval op Donald Trump "verschrikkelijk". Dat schrijft ze op X. "Fysiek mag hij dan "in orde" zijn, het is en blijft een moordaanslag." De BBB-leider vindt dat "een aanslag op iemands leven nooit mag worden gebagatelliseerd".

1 uur geleden
Bontenbal: aanslag Trump verschrikkelijk

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal heeft op X zijn afschuw uitgesproken over de aanval op Donald Trump. "Vreselijk", schrijft Bontenbal. "Geweld heeft geen plaats in een democratie."

1 uur geleden
Brekelmans: aanslag Trump zonder mitsen en maren veroordelen

DEN HAAG (ANP) - Defensieminister Ruben Brekelmans vindt dat men de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, die de oud-president overleefde, "zonder mitsen en maren, breed en krachtig" moet veroordelen. "De aanslag op Trump herinnert ons aan de zwartste bladzijden uit de Amerikaanse en onze democratie", schrijft hij op X.

1 uur geleden
Ouwehand: afschuwelijke aanslag op Trump en democratie

DEN HAAG (ANP) - Esther Ouwehand, partijleider van Partij voor de Dieren, spreekt op X van een "afschuwelijke aanslag op Donald Trump, en op de Amerikaanse democratie". Trump werd zaterdag beschoten tijdens een campagnebijeenkomst: hij raakte lichtgewond, de schutter en een toeschouwer kwamen om het leven.

1 uur geleden
Justitieminister noemt aanval op Trump schok voor democratie

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister David van Weel noemt de aanval op de Republikeinse presidentskandidaat "schokkend". In eerste plaats voor Trump zelf en de andere slachtoffers van de schietpartij, "maar ook voor Amerika en voor iedere democratie".

2 uur geleden