Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe minister en staatssecretarissen beëdigd

Nieuwe minister en staatssecretarissen beëdigd

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft op Paleis Noordeinde een nieuwe minister en twee staatssecretarissen beëdigd. Tom de Bruijn (D66) is minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Dennis Wiersma (VVD) staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Steven van Weyenberg (D66) staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

De bewindspersonen werden half juli al benoemd. Het is de bedoeling dat ze deze portefeuilles op zich nemen tot er een nieuw kabinet zit. Hoe lang dat nog zal duren is de vraag. De formatie loopt nog, maar het ziet er vooralsnog niet naar uit dat daarin een grote doorbraak is bereikt.

Er was een nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat nodig omdat Stientje van Veldhoven die post verliet voor een nieuwe baan. De twee andere portefeuilles werden tijdelijk waargenomen door de ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) en Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), maar hebben nu weer hun eigen bewindspersonen. De ministers kregen het door de omvang van hun portefeuille anders te druk, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst vorige maand.

Meer uit Binnenland

Oekraïense vlag gehesen bij Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De Oekraïense vlag is zaterdagochtend in top gehesen bij de Tweede Kamer. Het is zaterdag precies twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel.

2 uur geleden
Mark Rutte richt zich in video tot Oekraïners na twee jaar oorlog

DEN HAAG (ANP) - "Jullie zijn niet alleen. Wij staan achter jullie", zegt demissionair premier Mark Rutte in een Engelstalige videoboodschap aan de Oekraïners. Zaterdag is het precies twee jaar geleden dat Rusland het land binnenviel.

2 uur geleden
Meerdere bijeenkomsten ter herdenking van begin oorlog Oekraïne

UTRECHT (ANP) - Op meerdere plekken in het land komen zaterdag mensen samen om stil te staan bij de oorlog in Oekraïne, die precies twee jaar geleden begon. Zo is er in Utrecht aandacht voor de vluchtelingen van de oorlog.

7 uur geleden
Klimaatactivisten willen ondanks verbod A10 blokkeren

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.

7 uur geleden
Jaar van de draak verwelkomd tijdens viering Chinees Nieuwjaar

DEN HAAG (ANP) - Het Chinees Nieuwjaar wordt zaterdag gevierd. In het centrum van Den Haag is het de hele dag feest. Het is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur en vindt altijd eind januari of begin februari plaats. Het jaar 4722 staat in het teken van de draak.

7 uur geleden
Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij uit kabinet stapte

DEN HAAG (ANP) - Voormalig zorgminister Ernst Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij begin dit jaar opeens uit het demissionaire kabinet stapte. Hij wilde ingaan op een aanbieding uit Singapore om daar voor een gerenommeerde technische universiteit te komen werken. En om te solliciteren kun je in zijn ogen niet nog als minister dienen, bovendien moest hij vaak naar Singapore voor gesprekken.

10 uur geleden
Brennerautobahn weer open, vakantiegangers kunnen naar huis

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

10 uur geleden