Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe lijsttrekkers voor het eerst tegenover elkaar

Nieuwe lijsttrekkers voor het eerst tegenover elkaar

VERKIEZINGENDEN HAAG (ANP) - De nieuwe lijsttrekkers van het CDA, D66 en PvdA staan vrijdag voor het eerst tegenover elkaar. Wopke Hoekstra (CDA), de kersverse PvdA-leider Lilianne Ploumen, en D66-lijsttrekker Sigrid kaag gaan met elkaar en andere kopstukken in debat over homorechten en andere onderwerpen die LHBTI'ers (lesbiennes, homo's, biseksuelen, en transgender en intersekse personen) raken.

Belangenorganisatie COC Nederland wil van de partijen weten wat zij de komende regeerperiode willen doen voor de LHBTI-gemeenschap. Bijvoorbeeld over de aanpak van anti-homogeweld en scholen die LHBTI'ers afwijzen. Ook het verbod op homogenezing zal aan bod komen.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 en 2017 is naar aanloop van het COC-debat een 'stembusakkoord' gesloten. Ook dit jaar zal de organisatie op zoek gaan naar mogelijke meerderheden. Op die manier hoopt COC Nederland ervoor te zorgen dat plannen om het welzijn van LHBTI'ers te verbeteren, terechtkomen in het regeerakkoord of via een Kamermeerderheid werkelijkheid worden.

Meer uit Binnenland

Opleiding geneeskunde Erasmus MC woensdag hervat

ROTTERDAM (ANP) - Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond.

34 minuten geleden
Taakstraf geëist tegen agent die ongewild arrestant doodschoot

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van zestig uur geëist tegen een agent die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodschoot. Dat gebeurde bij een arrestatie in Waalwijk. De agent, een lid van het arrestatieteam (AT), zou onbedoeld de trekker hebben overgehaald.

1 uur geleden
Belastingdienst besprak risico's verfoeid antifraudesysteem niet

DEN HAAG (ANP) - In het weekend waarin de top van de Belastingdienst besloot om een uiterst omstreden en onwettig risicomodel versneld in te voeren in de strijd tegen fraude, zijn de mogelijke consequenties hiervan niet besproken. Peter Veld, indertijd de hoogste baas bij de Belastingdienst, gaf goedkeuring voor dit antifraudesysteem dat na het 'kroningsweekend' in april 2013 is ingevoerd. Het model zou eigenlijk pas in september in gebruik worden genomen.

1 uur geleden
Rechter: ING mag rekening Stichting Najiba niet opzeggen

AMSTERDAM (ANP) - ING mag de rekening van de Stichting Najiba niet opzeggen, heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam dinsdag besloten. De stichting was de afgelopen tijd bezig met het inzamelen van geld voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. ING zou de rekening van de stichting eind oktober willen opzeggen, omdat die niet voldoet aan regels tegen witwassen en de financiering van terrorisme. Daarop stapte de stichting naar de rechter.

2 uur geleden
Europees Parlement touwtrekt over Hoekstra én zijn superieur

STRAATSBURG (ANP) - De keuring van kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra door het Europees Parlement is verstrengeld geraakt met die van zijn superieur in de Europese Commissie. Ook die heeft moeite voldoende Europarlementariërs achter zich te krijgen.

3 uur geleden
XR: waterkanon lijkt gericht op mishandeling en vernedering

DEN HAAG (ANP) - De inzet van waterkanonnen tegen betogers van Extinction Rebellion (XR) lijkt vooral gericht op "mishandeling en vernedering" en dient "geen enkel legitiem doel". Dat betogen de advocaten die opkomen voor XR dinsdag voor de rechtbank in Den Haag. Volgens hen is ook totaal onduidelijk op grond van welke regels de politie de waterkanonnen eigenlijk inzet. Daarom moet die inzet volgens de eisers ophouden.

3 uur geleden
Ombudsman: mensen in Participatiewet ervaren onvoldoende invloed

DEN HAAG (ANP) - Veel mensen die in de Participatiewet zitten, ervaren onvoldoende invloed op hun eigen situatie. Ze hebben te weinig inspraak, krijgen banen aangeboden die niet aansluiten bij hun mogelijkheden en beperking, en worden in sommige gemeenten niet genoeg betrokken bij de beleidsvorming en uitvoering van de wet. Dat concludeert de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen in een nieuw rapport.

7 uur geleden