Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe Klimaatmars, vijf jaar na het Akkoord van Parijs

Nieuwe Klimaatmars, vijf jaar na het Akkoord van Parijs

UTRECHT (ANP) - Een coalitie van elf organisaties houdt op zondag 14 maart weer een Klimaatmars. Op 12 december is het vijf jaar geleden dat in het Akkoord van Parijs werd afgesproken om de klimaatverandering te beperken. De coalitie stelt nu dat daar weinig van terecht is gekomen en roept op tot actie.

De mars is een initiatief van de Klimaatmars Coalitie, waarin onder meer Milieudefensie, FNV, Greenpeace, Code Rood, Oxfam Novib en de Woonbond zitten. Vanwege corona wordt de mars verspreid door het hele land georganiseerd. Van een daadwerkelijke mars is daardoor ook geen sprake, maar in achttien steden zijn lokale groepen plannen aan het maken. Via de website Klimaatmars2021.nl kunnen mensen zich aansluiten bij de plaatselijke activiteiten.

"Het wordt tijd dat het kabinet gaat staan voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid en haar macht gebruikt in Den Haag én in de Europese Unie", stelt de coalitie die de druk op de politiek wil opvoeren.

Ook in 2019 was er een Klimaatmars en toen gingen volgens de organisaties tienduizenden jongeren, wetenschappers, boeren, ondernemers en werknemers de straat op.

Meer uit Binnenland

Fans wachten in Ziggo Dome op vervoer na concert Harry Styles

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 200 bezoekers van het concert van Harry Styles wachten zondag rond middernacht in de Ziggo Dome totdat zij naar huis kunnen. En er stromen rond dat tijdstip ook nog steeds meer mensen binnen. De concertgangers kunnen tijdelijk in de Ziggo Dome terecht vanwege een storing die het treinverkeer rond Amsterdam zondagavond stillegde en die ook in de nacht van zondag op maandag zal voortduren volgens de NS.

1 uur geleden
Oxfam: veel meer geld nodig voor arme landen door klimaatrisico's

DEN HAAG (ANP) - Arme landen hebben veel meer geld nodig om zich voor te bereiden op mogelijke klimaatrampen dan de jaarlijkse 100 miljard euro die nu is afgesproken, benadrukt Oxfam maandag in een nieuw rapport. Ook moet onder meer een flinke som geld erbij voor kwetsbare landen waarin al schade is ontstaan door klimaatverandering.

1 uur geleden
Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

2 uur geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

3 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

5 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

7 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

7 uur geleden