Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe Klimaatmars, vijf jaar na het Akkoord van Parijs

Nieuwe Klimaatmars, vijf jaar na het Akkoord van Parijs

UTRECHT (ANP) - Een coalitie van elf organisaties houdt op zondag 14 maart weer een Klimaatmars. Op 12 december is het vijf jaar geleden dat in het Akkoord van Parijs werd afgesproken om de klimaatverandering te beperken. De coalitie stelt nu dat daar weinig van terecht is gekomen en roept op tot actie.

De mars is een initiatief van de Klimaatmars Coalitie, waarin onder meer Milieudefensie, FNV, Greenpeace, Code Rood, Oxfam Novib en de Woonbond zitten. Vanwege corona wordt de mars verspreid door het hele land georganiseerd. Van een daadwerkelijke mars is daardoor ook geen sprake, maar in achttien steden zijn lokale groepen plannen aan het maken. Via de website Klimaatmars2021.nl kunnen mensen zich aansluiten bij de plaatselijke activiteiten.

"Het wordt tijd dat het kabinet gaat staan voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid en haar macht gebruikt in Den Haag én in de Europese Unie", stelt de coalitie die de druk op de politiek wil opvoeren.

Ook in 2019 was er een Klimaatmars en toen gingen volgens de organisaties tienduizenden jongeren, wetenschappers, boeren, ondernemers en werknemers de straat op.

Meer uit Binnenland

Ook maandag minder treinen Sittard-Maastricht door verzakt spoor

UTRECHT (ANP) - De verzakking die zondagochtend door zware regenval ontstond bij het spoor tussen Sittard en Maastricht is nog niet verholpen. Een woordvoerster van ProRail laat maandag weten dat de schade "best wel groot" is en dat momenteel met een ingenieursbureau en een aannemer wordt gekeken hoe en wanneer die kan worden hersteld.

16 minuten geleden
Sluizen dicht en advies om niet te varen op Vecht na hevige regen

ALMELO (ANP) - Het Waterschap Vechtstromen heeft het advies gegeven voorlopig niet te varen op de Vecht. Na de hevige regenval van zondag in vooral het oosten van het land voert de rivier zoveel water af, dat de hoge snelheid van de stroming kan leiden tot gevaarlijke situaties.

23 minuten geleden
A1 en A35 in Twente weer vrijgegeven na wateroverlast

DEN HAAG (ANP) - De A1 en A35 bij Hengelo en Enschede zijn weer open voor verkeer. De snelwegen waren zondagavond in beide richtingen afgesloten omdat er water op het wegdek stond, maar beide wegen zijn maandagochtend vroeg weer vrijgegeven. Alleen de op- en afrit van de provinciale weg N735 bij De Lutte, die op de A1 aansluiten, zijn nog dicht vanwege wateroverlast.

3 uur geleden
14-jarige drenkeling bij Smalle Ee overleden

SMALLE EE (ANP) - De drenkeling die zaterdagavond in kritieke toestand uit het water werd gered in het Friese Smalle Ee is overleden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Somalië, laat een woordvoerder van het COA weten. De jongen verbleef in de noodopvang in het Fries Congrescentrum in Drachten.

15 uur geleden
Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

19 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

19 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israël aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

20 uur geleden