Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe foto's vrijgegeven van voortvluchtige Bretly Dorder

Nieuwe foto's vrijgegeven van voortvluchtige Bretly Dorder

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft nieuwe foto's gepubliceerd van de 24-jarige Bretly Dorder, die wordt gezocht voor het doodschieten van een Rotterdamse psychiater en een steekincident in Zutphen. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht, waar de foto's dinsdagavond als eerste werden getoond, lichtte een politiewoordvoerster toe dat de beelden zaterdag en zondag zijn gemaakt op station Amsterdam Centraal.

Op de vrijgegeven foto's is te zien dat Dorder een sigaret rookt bij incheckpoortjes op het station. Hij draagt een donkerblauwe jas met capuchon. Op een tweede foto heeft hij een zonnebril op. De politie zegt niet zeker te weten of hij nog in Amsterdam is. "Hij kan ook doorgereisd zijn", aldus de woordvoerster in Opsporing Verzocht. "Hij verstopt zich niet, ondanks alle publiciteit."

Eerder op dinsdag deed de politie nog tevergeefs een inval in een woning in Amsterdam-Oost, op zoek naar Dorder. Maandagavond gebeurde dat ook in Arnhem. De politie heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de mogelijk vuurwapengevaarlijke man.

Datingapp

Dorder wordt verdacht van het doden van psychiater Jean van Griensven en een steekincident in Zutphen, allebei eerder deze maand. Met beide slachtoffers had hij eerst persoonlijk contact, later werd hij gewelddadig. Dinsdag werd bekend dat Dorder in 2014, op 15-jarige leeftijd, ook in Den Haag een man heeft neergestoken, met wie hij kort daarvoor orale seks had gehad. In 2015 heeft hij zich misdragen in inrichtingen waar hij toen verbleef.

De 24-jarige man probeert via de datingapp Bullchat in contact te komen met mannen. Daarom roept de politie appgebruikers die denken dat ze contact met hem hebben op om de politie in te schakelen.

Meer uit Binnenland

Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

4 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

5 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

6 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

6 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

9 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

12 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

16 uur geleden