Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nieuwe coronamaatregelen voor Duitse scholen van tafel'

'Nieuwe coronamaatregelen voor Duitse scholen van tafel'

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse regering ziet af van sommige coronamaatregelen die het wilde nemen op scholen, zoals kleinere klassen en een mondkapjesplicht voor meer leerlingen. Dat bericht persbureau Reuters, dat inzage kreeg in een conceptvoorstel. Leiders van deelstaten zouden bezwaar hebben gemaakt tegen de plannen.

De maatregelen die de nationale regering had bedacht voor scholen, waren volgens critici onhaalbaar. Zo zou het verkleinen van klassen betekenen dat meer docenten nodig zijn. Bondskanselier Angela Merkel kondigt later op de dag na overleg met regionale leiders waarschijnlijk wel andere maatregelen aan die verspreiding van het coronavirus tegen moeten gaan.

Merkel vergadert dan over een week weer met leiders van deelstaten. Dat wordt opnieuw gesproken over mogelijkheden om overdracht van het virus op scholen en kinderopvanglocaties tegen te gaan. In Duitsland is al een zogenoemde lockdown light van kracht. Horecazaken moesten sluiten, maar scholen mochten wel openblijven.

Meer uit Buitenland

Zelensky: verwoesting dam grootste milieuramp in decennia

KYIV (ANP/DPA) - De verwoesting van de Kachovka-dam is de "grootste door mensen veroorzaakte milieuramp in Europa in tientallen jaren". Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die digitaal zijn opwachting maakte op een veiligheidsconferentie in Bratislava.

17 minuten geleden
Rusland roept VN-Veiligheidsraad bijeen over verwoesting stuwdam

NEW YORK (ANP/RTR) - Rusland roept de VN-Veiligheidsraad bijeen over de verwoesting van de Kachovka-dam in de benedenloop van de rivier de Dnipro. De Russische gezant bij de VN in New York heeft dit volgens Russische media bevestigd. Oekraïne wil ook dat de VN-Veiligheidsraad zich over de zware beschadiging van de dam werpt.

21 minuten geleden
Oekraïne evacueert 17.000 mensen uit overstroomde gebieden

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne evacueert 17.000 mensen uit gebieden die zijn overstroomd na de verwoesting van de Nova Kachovka-dam, meldt de Oekraïense procureur-generaal. Volgens hem moeten ook 25.000 mensen worden geëvacueerd aan de door Rusland bezette kant van de rivier Dnipro.

27 minuten geleden
EU: dambreuk is toppunt van Russische aanvallen op burgerdoelen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt de verantwoordelijkheid voor de verwoesting van een belangrijke Oekraïense stuwdam bij Rusland. De dambreuk "vertegenwoordigt een nieuwe dimensie van Russische wreedheden" en is mogelijk een oorlogsmisdaad, zegt buitenlandchef Josep Borrell.

44 minuten geleden
OM België wil veroordeling acht terreurverdachten als mededaders

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Het Belgisch Openbaar Ministerie vraagt de volksjury in het proces van de terreuraanslagen van 2016 om acht van de tien verdachten te veroordelen als mededaders van en niet als medeplichtigen aan terroristische moord en poging tot moord. Volgens het OM is het mogelijk mededader te zijn van de aanslagen op vliegveld Zaventem en in de metro van Maalbeek zonder er fysiek bij aanwezig te zijn geweest.

1 uur geleden
Rode Kruis: dammen mogen nooit doelwit zijn

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis heeft de verwoesting van een Oekraïense stuwdam scherp veroordeeld. "Een dam als de Kachovka-dam mag nóóit een target zijn. Onder het humanitair oorlogsrecht genieten dammen speciale bescherming, omdat een doorbraak tot ernstig menselijk leed kan leiden", stelt hoofd internationale hulp Derk Segaar van het Nederlandse Rode Kruis.

1 uur geleden
Chinese 'politiebureaus' in VK gesloten, zegt Britse minister

LONDEN (ANP/RTR) - China heeft clandestiene 'politiebureaus' in het Verenigd Koninkrijk gesloten. Dat zegt de Britse onderminister van Veiligheid Tom Tugendhat, die beklemtoont dat er geen aanwijzingen zijn dat China zich schuldig heeft gemaakt aan illegale activiteiten op die locaties.

2 uur geleden