Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe cao Jeugdzorg, loon stijgt 8 procent, maar zorgen blijven

Nieuwe cao Jeugdzorg, loon stijgt 8 procent, maar zorgen blijven

DEN HAAG (ANP) - FNV-leden die in de jeugdzorg werken, hebben in grote meerderheid voor een nieuwe cao gestemd: 97 procent ging akkoord met een loonstijging van 8 procent over drie jaar, een eenmalig bedrag van 250 euro en een hogere vergoeding voor reiskosten. Toch blijven er zorgen.

De stemming over de nieuwe cao liep afgelopen nacht af en het resultaat is dat de cao er komt voor alle medewerkers in de jeugdzorg, ook voor die buiten de FNV. "Er moest een massale staking op het Malieveld aan te pas komen, maar er is uiteindelijk naar ons geluisterd. Zaken zoals een veel hogere zakelijke kilometervergoeding en de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken, helpen onze leden echt. We mogen dit succes dus zeker vieren, maar we zijn er nog lang niet en zullen daarom de komende tijd waar nodig verschillende acties voeren", zegt FNV-bestuurder Maaike van der Aar.

"Onder druk van verschillende organisaties, niet in de laatste plaats door een historische staking van FNV-leden, is deze maand een bezuiniging van 500 miljoen euro op de jeugdzorg geschrapt. Maar het kan niet zo zijn dat die bezuiniging straks via een andere weg alsnog op de jeugdzorg wordt afgewenteld. Het plan om een eigen bijdrage voor ouders in te voeren, is bijvoorbeeld wederom een voorbeeld van slecht beleid", verklaart ze.

Op dinsdag 17 mei overhandigt de FNV daarom een petitie aan de Tweede Kamer. Daarin kondigen leden aan die bijdragen niet te gaan innen.

Meer uit Binnenland

Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

30 minuten geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

1 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

2 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

3 uur geleden
Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

APELDOORN (ANP) - Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie. De pijlen worden naar verwachting vooral gericht op de perikelen met asiel en migratie. Ontevreden leden geven aan dat ze hun leider en premier Mark Rutte kritisch gaan bestoken met vragen over zijn eerdere belofte dat de instroom van asielzoekers zou worden beperkt.

6 uur geleden
Actiedag voor een nationaal heksenmonument

DEN HAAG (ANP) - Op bijna twintig plekken in Nederland voert de Stichting Nationaal Heksenmonument zaterdagmiddag actie. De missie van de net opgerichte stichting is een nationaal monument voor de slachtoffers van de grootschalige verbrandingen als heks van voornamelijk vrouwen, die in Europa plaatsvonden tussen 1450 en 1750. In onder meer Amsterdam, Nijmegen, Delft en Maastricht worden witte bloemen gelegd en namen van slachtoffers voorgelezen.

6 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht

DORDRECHT (ANP) - Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

11 uur geleden