Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe burgemeester Rome wil voor kerst einde aan afvalchaos

Nieuwe burgemeester Rome wil voor kerst einde aan afvalchaos

ROME (ANP/DPA) - De nieuwe burgemeester van Rome wil de door afvalproblemen geplaagde stad voor de kerst grondig laten schoonmaken. "Misschien kan het ook wel sneller als we haast maken", zei Roberto Gualtieri tegen de krant La Repubblica. Het gemeentelijke afvalbedrijf Ama Roma krijgt de leiding over de grote opruimactie, maar er wordt volgens de burgemeester ook externe hulp ingeschakeld.

In gebieden rond het historische centrum van de Italiaanse hoofdstad liggen vaak stapels vuilniszakken naast overvolle afvalbakken, tot chagrijn van veel inwoners. Er circuleren op sociale media ook filmpjes van wilde zwijnen die door de straten trekken en tussen het afval zoeken naar voedsel. Het lukt de autoriteiten vaak niet het afval tijdig te verwerken.

De afvalproblemen in de metropool waren een belangrijk thema bij de lokale verkiezingen deze maand. Romeinen stemden toen hun eerste vrouwelijke burgemeester weg, Virginia Raggi van anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging. De sociaaldemocraat Gualtieri versloeg maandag tijdens de tweede ronde van de verkiezingen de centrumrechtse Enrico Michetti.

Meer uit Buitenland

Leden van familie Kennedy spreken steun uit voor Biden

WASHINGTON (ANP/AFP) - Vijftien leden van de beroemde en invloedrijke Amerikaanse politieke familie Kennedy steunen Joe Biden in zijn strijd om het presidentschap. Dat wordt gezien als een duidelijke afkeuring van de telg Robert F. Kennedy junior, die als onafhankelijke tegenkandidaat meedoet.

34 minuten geleden
VN-chef waarschuwt in Veiligheidsraad voor strijd in hele regio

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - VN-chef António Guterres heeft tijdens een zitting van de Veiligheidsraad over het Midden-Oosten gewaarschuwd dat de hele regio in een algehele strijd dreigt te worden gesleept. Hij roept daarom op tot "maximale terughoudendheid op dit moment van maximaal gevaar".

2 uur geleden
Jurylid in zwijggeldzaak Trump valt uit omdat identiteit uitlekte

NEW YORK (ANP/RTR) - Een van de juryleden in de zwijggeldzaak tegen Donald Trump in New York mag zich terugtrekken. Ze had daarom gevraagd omdat details over haar identiteit in de openbaarheid waren gekomen. Zes van de juryleden die al waren aangewezen, zijn nu nog over.

2 uur geleden
Veiligheidsraad stemt over VN-lidmaatschap Palestijnen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties stemt volgens diplomaten donderdagavond al over een Palestijns verzoek om als volwaardige VN-lidstaat erkend te worden. De stemming wordt verwacht om 17.00 uur in New York, 23.00 uur Nederlandse tijd.

3 uur geleden
Iraanse generaal waarschuwt Israël tegen aanval op nucleair doel

TEHERAN (ANP/AFP) - Een topgeneraal van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) waarschuwt Israël om geen nucleaire faciliteiten in Iran te bestoken. Als dat gebeurt, zal Iran dergelijke doelen in Israël aanvallen. Iran houdt rekening met een Israëlische vergeldingsactie na een ongekende aanval op Israël.

4 uur geleden
Oekraïne meldt 'succesvolle' aanval op Russische basis op de Krim

KYIV (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Oekraïne bevestigt een aanval te hebben uitgevoerd op een grote Russische luchtmachtbasis op de Krim. De militaire inlichtingendienst claimt dat de luchtverdediging, radarsystemen en andere apparatuur schade hebben opgelopen. Een woordvoerder sprak op de radio over een "succesvolle operatie".

5 uur geleden
Iran tegen VS: we willen geen verdere escalatie

NEW YORK (ANP/AFP) - Iran heeft de Verenigde Staten geïnformeerd dat het geen verdere escalatie wil na een grote aanval op Israël. Minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian zegt in een videoboodschap dat er geen behoefte is aan "meer spanning in de regio".

8 uur geleden