Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe Britse sancties raken banken en Russische zakenelite

Nieuwe Britse sancties raken banken en Russische zakenelite

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe sancties ingesteld tegen Rusland om "cruciale industrieën die Poetins oorlogsmachine voeden, af te snijden". Ook zes banken en tal van zakenlieden worden geraakt. De Britten hebben inmiddels meer dan duizend personen en bedrijven op hun sanctielijst staan. Russische banken zijn nu getroffen voor 500 miljard pond aan tegoeden en oligarchen en hun familieleden voor meer dan 150 miljard, aldus Londen.

De strafmaatregelen zijn gericht op de steunpilaren van de Russische invasie in Oekraïne, zoals defensiebedrijven, de spoorwegen en huurlingenbureau Wagner, dat de opdracht zou hebben gekregen de Oekraïense president om te leggen. Ook de voornaamste dronemaker Kronshtadt en de grootste diamantproducent ter wereld Alrosa zijn op de lijst gezet.

De oliemiljardair Eugene Shvidler, Sberbank-topman Herman Gref en de stiefdochter van buitenlandminister Sergej Lavrov kunnen niet meer bij hun Britse banktegoeden en zijn niet langer welkom in het VK. Dat geldt ook voor "collaborateur" Galina Daniltsjenko, die Moskou als burgemeester van de Oekraïense stad Melitopol heeft geïnstalleerd.

"De oligarchen, bedrijven en gehuurde criminelen zijn medeplichtig aan de moord op onschuldige burgers en het is terecht dat ze een prijs betalen", zegt minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss in een verklaring. Zij belooft samen met bondgenoten de "duimschroeven" verder aan te draaien om zeker te zijn dat president Vladimir Poetin faalt in Oekraïne.

Meer uit Buitenland

Trump wint ook voorverkiezing in North Dakota

BISMARCK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat North Dakota, voorspellen Edison Research en verschillende nieuwszenders.

3 uur geleden
China schroeft defensiebudget verder op en mikt op 5 procent groei

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese regering gaat zijn defensiebudget dit jaar met 7,2 procent opschroeven. Ook mikt Beijing op een economische groei van 5 procent. Dat heeft de regerende communistische partij bekendgemaakt bij de start van de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres dinsdag.

4 uur geleden
Super Tuesday laatste kans voor Haley om het Trump lastig te maken

WASHINGTON (ANP) - Het is 'Super Tuesday' in de Verenigde Staten, traditioneel de belangrijkste dag in de voorverkiezingen van de presidentsverkiezingen. Amerikanen uit vijftien staten en een overzees gebied mogen dinsdag naar de stembus voor de voorverkiezingen, die dit jaar bij beide partijen nog weinig spanning hebben opgeleverd. Dinsdag wordt gezien als de laatste kans voor de Republikein Nikki Haley om het partijgenoot Donald Trump nog moeilijk te maken in de race om de nominatie.

4 uur geleden
EU en VK gaan samenwerken om migrantenbootjes te stoppen

LONDEN (ANP) - De douaneautoriteiten van een groep EU-landen, waaronder Nederland, en die van het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer samenwerken om de oversteek van migrantenbootjes te verstoren. Dat heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken maandagavond bekendgemaakt.

6 uur geleden
UNRWA: Israëli's hebben gedetineerd personeel gemarteld

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Volgens het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hebben Israëlische autoriteiten enkele UNRWA-medewerkers tijdens ondervragingen gemarteld. De medewerkers werden vastgehouden op verdenking van medewerking aan de Hamas-aanval van 7 oktober.

10 uur geleden
VN-onderzoek: waarschijnlijk groepsverkrachting bij Hamas-aanval

NEW YORK (ANP/RTR) - Een team deskundigen van de Verenigde Naties heeft bekendgemaakt dat er "redelijke gronden zijn om aan te nemen" dat seksueel geweld, waaronder verkrachting en groepsverkrachting, op verschillende locaties heeft plaatsgevonden tijdens de aanval van 7 oktober op Israël door Hamas-militanten. Eerder maandag had Israël zich beklaagd dat de VN nog geen actie hebben ondernomen op basis van de conclusies in het nieuwe rapport.

11 uur geleden
UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

11 uur geleden