Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe boekhoudregels moeten misleiding over klimaat tegengaan

Nieuwe boekhoudregels moeten misleiding over klimaat tegengaan

GLASGOW (ANP/RTR) - Een nieuwe financiële standaard voor het rapporteren over de vergroeningsslag van bedrijven kan het lastiger maken om te 'greenwashen', oftewel iets als duurzaam en klimaatvriendelijk presenteren dat dit eigenlijk helemaal niet is. Daarom heeft de financiële standaardenmaker IFRS op de klimaattop in Glasgow aangekondigd dat er nieuwe boekhoudregels gaan komen voor informatie over duurzaamheid.

Deze klimaatstandaarden, die ontwikkeld gaan worden door het speciaal daarvoor in het leven geroepen orgaan ISSB, zouden in de tweede helft van volgend jaar al beschikbaar moeten komen. Bij het opstellen ervan zal worden voortgebouwd op de lappendeken aan veelal vrijwillige rapportagevormen en duurzaamheidsstandaarden die al bestaan. Het doel is om bedrijven aan te pakken die nu nog een misleidend beeld geven over hun klimaatbeleid, bijvoorbeeld om zo makkelijker investeerders te trekken.

Ook president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) is aanwezig bij de besprekingen in Glasgow. Volgens hem zijn nieuwe rapportageregels nodig om bedrijven te dwingen tot meer openheid over hun klimaatbeleid. "De tijd is gekomen om het naar een hoger niveau te tillen, en het volgende niveau is volgens ons de ontwikkeling van de wereldwijde minimumstandaard."

Meer uit Financieel

Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

1 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

2 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

2 uur geleden
President Zwitserse centrale bank kondigt onverwacht vertrek aan

ZÜRICH (ANP/AFP) - De president van de Zwitserse centrale bank heeft vrijdag onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Topman Thomas Jordan van de Swiss National Bank (SNB) legt in september zijn functie neer na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de centrale bank in Zürich.

3 uur geleden
Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

4 uur geleden
WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

6 uur geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

6 uur geleden