Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe bemanningsleden voor ISS de ruimte in

Nieuwe bemanningsleden voor ISS de ruimte in

BAIKONOER (ANP/DPA) - Onder strenge veiligheidsmaatregelen vanwege het coronavirus is donderdag met succes een raket met drie nieuwe bemanningsleden voor het internationale ruimtevaartstation ISS gelanceerd vanaf basis Baikonoer in Kazachstan. Het gaat om twee Russen en een Amerikaan die na een vlucht van ongeveer 6 uur bij het station zullen arriveren.

De Amerikaan Christopher Cassidy en de Russen Anatoli Ivanisjin en Ivan Wagner zijn bijna een maand in quarantaine geweest om te voorkomen dat ze het coronavirus ergens zouden oplopen. Bij het Russische ruimtevaartagentschap Roskosmos zijn enkele medewerkers besmet met het longvirus, maar volgens de organisatie heeft niemand van hen contact met de ruimtevaarders gehad.

Het is de bedoeling dat de drie nieuwe bemanningsleden tot oktober in het ISS verblijven. De drie huidige bemanningsleden keren naar verwachting op 17 april op aarde terug.

Meer uit Buitenland

Europese Commissie vlijmscherp over rechtsstaat Hongarije

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is bijzonder streng over de rechtsstaat in Hongarije in een landenanalyse die de commissie van alle 27 EU-landen heeft gemaakt.

51 minuten geleden
Scholz wil opnieuw bondskanselier worden na verkiezingen 2025

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil een nieuwe termijn als regeringsleider na de verkiezingen van 2025. Dat zei hij woensdag op een persconferentie in Berlijn.

54 minuten geleden
Oekraïne denkt dat overleg met Rusland nu niet mogelijk is

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne staat open voor gesprekken met Rusland als Moskou te goeder trouw bereid is te onderhandelen, maar die signalen zijn er niet. De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft dat in Guangzhou gezegd tijdens een overleg met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi.

2 uur geleden
Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

4 uur geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

6 uur geleden
Honderden arrestaties bij protest tegen Netanyahu in Washington

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De politie in Washington D.C. heeft dinsdag zo'n tweehonderd demonstranten gearresteerd in een van de gebouwen van het Capitool. Zij protesteerden daar tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die woensdag het Congres toespreekt.

8 uur geleden
Trump en Netanyahu ontmoeten elkaar vrijdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft vrijdag een ontmoeting met de premier van Israël, Benjamin Netanyahu. Dat bevestigde Trump op zijn sociale medium TruthSocial, nadat dagen was gespeculeerd over een bezoek van Netanyahu aan Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida.

8 uur geleden