Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe 'bangalijst' met Utrechtse studentes, maker onbekend

Nieuwe 'bangalijst' met Utrechtse studentes, maker onbekend

UTRECHT (ANP) - Een nieuwe zogeheten bangalijst, met foto's, namen en nummers van Utrechtse studentes, circuleert. Het ANP heeft de lijst vrijdag onder ogen gekregen. Advocaat Ina Brouwer, die slachtoffers van een eerder verschenen bangalijst bijstaat, laat weten de nieuwe lijst ook te hebben gezien. Het is onbekend wie de nieuwe lijst heeft gemaakt.

Op de lijst staan 'beoordelingen' van de seksuele prestaties van de vrouwen. Triton, de roeivereniging waar enkele van de vrouwen lid van zijn, laat ook weten op de hoogte te zijn van de lijst. De Universiteit Utrecht meldt dat "een en ander rondgaat", maar wil verder niet reageren.

De politie heeft "signalen meegekregen" dat er een tweede lijst is. Het Openbaar Ministerie is op de hoogte en neemt het nieuwe document mee in het al lopende onderzoek naar de eerste lijst. "We kijken onder meer naar de authenticiteit van de lijst en van de afzender", aldus een woordvoerster.

Heksenjacht

In een tekst die aan de lijst is toegevoegd, staat dat "wij als groep trouwe leden" ingrijpen. "Aan allen in Nederland zeggen wij, stop de heksenjacht op de makers van de eerdere lijsten. Wie niet luisteren wil, is verantwoordelijk voor lijsten die nog zullen volgen." Er wordt gedreigd nog ander "materiaal" naar buiten te brengen.

Eerder deze maand kwam naar buiten dat een eerste 'bangalijst' rondgaat. Voor straf krijgt het Utrechts Studenten Corps voorlopig geen subsidie van de universiteit en de hogeschool in Utrecht. Ook mag het corps niet meedoen aan ceremoniële activiteiten.

Meer uit Binnenland

Politie onderzoekt tips over mishandeling Somaliër in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie spreekt "dagelijks nog" met getuigen en onderzoekt "verschillende tips" in de zaak rond de dodelijke mishandeling van een Somalische man in Den Haag afgelopen weekend. Over de identiteit van de mannen die als verdachten worden gezocht, wil een woordvoerster vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken doen.

28 minuten geleden
Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

54 minuten geleden
Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

2 uur geleden
Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

2 uur geleden
Aantal besmettingen met blauwtongvirus stijgt naar bijna 800

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is in de afgelopen weken op 791 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat is ruim twee keer zo veel als een week geleden. Vorige week vrijdag stond de teller op 318 gevallen en afgelopen maandag op 503.

2 uur geleden
Griffier rechtbank Rotterdam aangehouden om schenden ambtsgeheim

ROTTERDAM (ANP) - De rijksrecherche heeft woensdag een 36-jarige medewerker van de rechtbank Rotterdam aangehouden voor schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De verdachte werkt als griffier bij het kabinet van de rechter-commissaris.

2 uur geleden
NS: uitloop werk aan spoor leidt tot forse drukte Zomercarnaval

UTRECHT (ANP) - De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag HS en Schiedam-Centrum lopen uit en daarom rijden daar tot zeker maandagochtend geen treinen, meldt ProRail. Van 13 tot en met 26 juli zouden er geen treinen rijden tussen Den Haag en Rotterdam vanwege werkzaamheden, maar nu blijkt dat het treinverkeer alleen tussen Schiedam en Rotterdam op tijd kan worden opgestart. De NS verwacht hierdoor "forse drukte" op zaterdag als het Zomercarnaval plaatsvindt in Rotterdam.

3 uur geleden