Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe baas ING begint aan zijn job

Nieuwe baas ING begint aan zijn job

AMSTERDAM (AFN) - Steven van Rijswijk begint woensdag officieel aan zijn nieuwe functie als topman van ING. Hij komt in de plaats van Ralph Hamers die eerder bekendmaakte naar de Zwitserse bank UBS over te stappen.

Van Rijswijk was tot maandag eindverantwoordelijke voor risico-inschattingen binnen het bestuur van de financieel dienstverlener. De Nederlander is als sinds 1995 in dienst van ING, waar hij onder andere werkte voor de afdelingen voor fusies en overnames en kapitaalmarkten. In 2017 werd hij benoemd tot lid van het ING-bestuur.

Volgens marktkenners heeft ING met de benoeming van Van Rijswijk een voor de hand liggende keuze gemaakt. De nieuwe topman van ING gaat niet heel veel meer verdienen dan zijn voorganger. Dat is het gevolg van het nieuwe beloningsbeleid voor de top van het financiële concern. Hamers streek in 2019 een basissalaris op van 1,75 miljoen euro. Daarbovenop kwam nog een prestatiegebonden variabele beloning van omgerekend 266.000 euro.

Twee jaar terug was er nog veel ophef toen de raad van commissarissen van de bank Hamers' totale beloning fors wilde verhogen naar zo'n 3 miljoen euro. Maar na felle reacties in politiek en samenleving zag de bank van het plan af. Bij UBS strijkt Hamers naar verwachting wel fors meer loon op.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

boy123 1 week geleden
Is t niet linksom of rechtsom, geld is toch zeer belangrijk voor Hamers. Blij dat hij bij ING weg is.

Meer uit Financieel

'Nederland schendt nog steeds klimaatafspraken'

AMSTERDAM (ANP) - Nederland schendt nog steeds de gemaakte klimaatafspraken over het subsidiëren van het gebruik en de productie van kolen, gas en olie, zegt milieuorganisatie Milieudefensie. Die deed samen met Oil Change International onderzoek naar de Europese klimaatafspraken.

2 uur geleden
Wall Street schrikt van nieuwe maatregelen Californië

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend lager gesloten. Beleggers waren eerder op de dag nog goedgemutst vanwege hoopgevend nieuws over een mogelijk coronavaccin. Maar het sentiment sloeg om toen bekend werd dat Californië nieuwe maatregelen neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bedrijven als restaurants, bioscopen, dierentuinen en musea moeten daar alle activiteiten staken die binnen plaatsvinden. Café's in de staat moeten helemaal dicht.

8 uur geleden
Ruim 2400 aanmeldingen voor vrijwillige vertrekregeling KLM

AMSTELVEEN (ANP) - Ruim 2400 medewerkers van KLM hebben zich aangemeld voor de vrijwillige vertrekregeling bij de luchtvaartmaatschappij. Met die regeling hoopte het bedrijf gedwongen ontslagen als gevolg van de coronacrisis zo veel mogelijk te beperken. Waarschijnlijk is het aantal aanmeldingen niet genoeg om een grote ontslagronde te voorkomen.

9 uur geleden
Tekort tot 80 miljoen dreigt voor Kamers van Koophandel

DEN HAAG (ANP) - Er dreigt een flink financieel tekort voor de Kamers van Koophandel. Het gaat volgens een eerste schatting om 70 tot 80 miljoen euro, aldus staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

12 uur geleden
Handelsbericht AkzoNobel goed ontvangen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is maandag met winst de handel uitgegaan, mede dankzij de positieve ontvangst van een onverwacht handelsbericht van verfconcern AkzoNobel. Ook de andere Europese aandelenbeurzen wonnen terrein. Beleggers schoven de zorgen over de wereldwijde recordstijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en waren optimistisch gestemd aan het begin van het cijferseizoen.

12 uur geleden
Wall Street begint handelsweek met winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst geopend, ondanks de wereldwijde recordstijging van het aantal coronabesmettingen. Beleggers kijken uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen op Wall Street deze week. Verder staat de chipsector in de belangstelling vanwege groot overnamenieuws.

14 uur geleden
HEMA moet miljoenen euro's coronasubsidie terugbetalen

AMSTERDAM (ANP) - Het is sinds de uitbraak van het coronavirus beter gegaan met HEMA dan gedacht en daardoor heeft de winkelketen uiteindelijk meer coronasubsidie gekregen dan nodig. Het warenhuis kreeg een voorschot van 11,4 miljoen euro, maar verwacht daarvan 6 miljoen euro terug te moeten betalen. Dat bevestigt HEMA na berichtgeving door RTL Z.

15 uur geleden