Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe AIVD-baas Akerboom: 'altijd verbonden met politie'

Nieuwe AIVD-baas Akerboom: 'altijd verbonden met politie'

DEN HAAG (ANP) - Erik Akerboom, die vrijdag door het kabinet is benoemd tot nieuwe directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) per 1 mei, zegt altijd verbonden te blijven met de politie. Akerboom was de afgelopen vier jaar korpschef.

Akerboom noemt de politie in een mail aan het personeel "het mooiste avontuur uit mijn loopbaan". "Ik heb veel waardering en bewondering voor alle collega's die zich met hart en ziel inzetten voor de veiligheid. Het vertrouwen van de burger in politiemensen is groot, ook en misschien wel juist in moeilijke tijden."

Akerboom stelt dat hij in zijn nieuwe functie "dichtbij onze blauwe wereld" blijft. "Ik zal aan de samenwerking bijdragen en altijd verbonden zijn met de politie."

Goede opvolger

Minister van Defensie Ank Bijleveld zegt blij te zijn "dat we snel een goede opvolger hebben gevonden voor Dick Schoof." Volgens haar heeft Akerboom veel relevante werkervaring, die uitstekend van pas komt in zijn nieuwe functie als hoofd van de AIVD.

Justitieminister Ferd Grapperhaus stelt dat Akerboom als korpschef "een geweldige prestatie heeft geleverd" met "indrukwekkende resultaten". "De aanhouding van verschillende criminele kopstukken is daar een zichtbaar voorbeeld van."

Het is nog niet bekend wie Akerboom als korpschef opvolgt. Vanaf 1 april neemt plaatsvervangend korpschef Henk van Essen de functie waar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Kabinet wil bonus geven aan alle zorgmedewerkers

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil een bonus geven aan alle medewerkers in de zorg. Ze krijgen dan een netto-uitkering van 200 tot 240 euro, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Ideeën Rutte over nieuwe bestuursstijl maken weinig indruk

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe bestuursstijl die Mark Rutte als VVD-leider in Nieuwsuur aankondigde, maakt niet echt indruk op andere partijen. D66-leider Sigrid Kaag toonde zich nog het meest positief. De ideeën zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk", zei ze dinsdag. Linkse oppositiepartijen vinden het niet voldoende.

9 uur geleden
SER-voorzitter Mariëtte Hamer vrijwel zeker nieuwe informateur

DEN HAAG (ANP) - Mariëtte Hamer, de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en oud-fractievoorzitter van de PvdA, wordt woensdag zo goed als zeker voorgedragen als nieuwe informateur door de Tweede Kamer. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van het AD.

10 uur geleden
D66-leider Kaag noemt uitspraken Rutte 'een begin'

DEN HAAG (ANP) - De ideeën die VVD-voorman Mark Rutte over een nieuwe bestuursstijl in Nieuwsuur openbaarde, zijn "een begin en dat vind ik heel belangrijk". Dat zegt D66-leider Sigrid Kaag.

13 uur geleden
Veiligheidsberaad vergadert digitaal, met andere voorzitter

UTRECHT (ANP) - Het Veiligheidsberaad vergadert maandagavond digitaal. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) schuift online aan bij de vergadering van de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s. Op de agenda staan de coronamaatregelen die horen bij de nieuwe, tweede stap van het openingsplan. Ook bespreken de burgemeesters of zij vinden dat Nederland toe is aan die nieuwe stap of niet.

1 dag geleden
Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

DEN HAAG/PORTO (ANP) - Sommige EU-landen zijn mogelijk pas in augustus klaar om reizigers toe te laten met de zogenoemde coronapas. Nederland wil er zelf al eind juni of begin juli mee beginnen, maar premier Mark Rutte sluit niet uit dat het in andere lidstaten een stuk langer duurt.

3 dagen geleden
50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

DEN HAAG (ANP) - 50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen maakte om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij liet begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl registreren, maar cabaretier Tom Lash.

3 dagen geleden