Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw-Zeelandse stad Auckland opnieuw in lockdown

Nieuw-Zeelandse stad Auckland opnieuw in lockdown

AUCKLAND (ANP) - Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, gaat opnieuw in lockdown. Premier Jacinda Ardern heeft zaterdag daartoe besloten omdat er nog steeds nieuwe lokale coronabesmettingen bijkomen. De nieuwe beperkingen gelden voor minstens zeven dagen en komen minder dan twee weken nadat de stad voor drie dagen op slot ging.

Ardern zei dat er zaterdag een nieuwe besmetting is bevestigd die geen verband houdt met andere positieve gevallen in de afgelopen twee weken. Al lijken ze allemaal wel terug te herleiden naar een school in het zuiden van de stad. Vanaf zondagmorgen moeten de ongeveer 1,7 miljoen inwoners van de stad thuisblijven en mogen ze alleen op pad voor essentiële boodschappen of werk.

Scholen en niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten en de toegang tot en vanuit Auckland wordt beperkt. Voor de rest van het land gelden ook beperkingen, maar die zijn minder vergaand. Zo gelden er limieten voor het aantal mensen dat aanwezig mag zijn tijdens openbare bijeenkomsten.

Bezorgdheid

Ardern zei dat er "reden tot bezorgdheid" is omdat het laatst geconstateerde geval gaat om een persoon die al een week besmettelijk was, maar niet in quarantaine was gegaan. Hij bezocht vrijdag een dokter en ging vervolgens naar een sportschool.

Nieuw-Zeeland kende tot de recente besmettingen al maanden geen lokale virusgevallen en werd gezien als een van de landen die het longvirus zeer succesvol wist te bestrijden met zeer strenge maatregelen. Door haar internationale grenzen vroegtijdig te sluiten, heeft de eilandstaat het virus in een vroeg stadium van de pandemie vrijwel uitgeroeid.

In het land zijn in totaal 2001 mensen besmet geraakt met het coronavirus en stierven er 26 mensen aan Covid-19.

Meer uit Buitenland

219 mensen opgepakt voor mensenhandel bij internationale operatie

DEN HAAG (ANP) - Bij een grote internationale operatie tegen mensenhandel zijn 219 mensen gearresteerd, meldt de Europese politiedienst Europol. De politiekorpsen van 39 landen, waaronder Nederland, werkten samen om criminele netwerken te ontmantelen die zich schuldig maakten aan bijvoorbeeld seksuele uitbuiting, gedwongen criminaliteit en gedwongen bedelen.

2 minuten geleden
Russische cyberaanvallen bestraft met EU-sancties

LUXEMBURG (ANP) - Zes personen die werkten voor Russische groepen die phishing-emails verstuurden en cyberaanvallen organiseerden in Europa en Oekraïne zijn toegevoegd aan de Europese sanctielijst voor internetaanvallen.

24 minuten geleden
EU-sancties: Europese partijen mogen geen Russisch geld aannemen

LUXEMBURG (ANP) - Europese nieuwsorganisaties, politieke instellingen en ngo's mogen geen geld meer aannemen van Russische staatsinstellingen. De maatregel moet Russische beïnvloeding van het publieke debat en de Europese democratische processen tegengaan.

37 minuten geleden
Prinses Anne in het ziekenhuis met een hersenschudding

LONDEN (ANP) - Prinses Anne ligt in het ziekenhuis van Bristol met een hersenschudding en lichte verwondingen. Buckingham Palace laat weten dat de 73-jarige zus van koning Charles zondagavond gewond is geraakt bij "een incident" op het landgoed Gatcombe Park.

1 uur geleden
Moskou ontbiedt ambassadeur VS na dodelijke aanval op Krim

MOSKOU (ANP/AFP) - Moskou heeft de Amerikaanse ambassadeur Lynne Tracy ontboden na een dodelijke aanval van Oekraïne op de door Rusland geannexeerde Krim. Rusland houdt de Verenigde Staten verantwoordelijk en waarschuwt voor "consequenties".

2 uur geleden
EU-buitenlandchef wil Hongaars veto omzeilen bij geld Oekraïne

LUXEMBURG (ANP) - De EU-buitenlandchef Josep Borrell zegt een manier gevonden te hebben om geld naar Oekraïne te zenden zonder dat Hongarije dit blokkeert. Dat heeft Borrell gezegd bij binnenkomst bij een vergadering van EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.

4 uur geleden
Vier burgers gedood bij aanslagen in Dagestan

MACHATSJKALA (ANP/AFP) - Bij de aanslagen in de Russische autonome republiek Dagestan zijn zeker vier burgers gedood, melden de autoriteiten. Eerder was niet bekend hoeveel burgerslachtoffers waren gevallen.

4 uur geleden