Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw-Zeeland: reiziger uit Nederland had Zuid-Afrikaanse variant

Nieuw-Zeeland: reiziger uit Nederland had Zuid-Afrikaanse variant

WELLINGTON (ANP) - De reiziger die in Nieuw-Zeeland besmet bleek te zijn met het coronavirus, heeft de extra besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant opgelopen. Daarom heeft Australië voor 72 uur het quarantainevrije reizen voor reizigers uit de nabijgelegen eilandenstaat opgeschort.

De vrouw met het virus testte positief na een maandenlang verblijf in Europa. Daar bezocht ze volgens plaatselijke media onder meer Nederland en Spanje. Ze ging na terugkeer naar haar thuisland in quarantaine in een hotel. Daar testte ze herhaaldelijk negatief. Ze raakte mogelijk besmet in het quarantainehotel.

Die coronabesmetting zorgt in Nieuw-Zeeland voor veel bezorgdheid. Die vrouw reisde, terwijl ze klachten had, dagenlang door het land voordat ze zich liet testen. Minister van Volksgezondheid Chris Hipkins benadrukte dat het nog te vroeg is om te zeggen of een nieuwe lockdown noodzakelijk is om verspreiding van het virus tegen te gaan.

In Nieuw-Zeeland waren al ruim twee maanden geen lokale besmettingen meer vastgesteld. Het circa 5 miljoen inwoners tellende land heeft de virusuitbraak relatief goed doorstaan. Er overleden 25 coronapatiënten en er zijn 1927 besmettingen gemeld, veel minder dan in andere westerse landen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

'Navalni naar strafkolonie ten oosten van Moskou'

MOSKOU (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni is overgebracht naar de regio Vladimir, op zo'n 200 kilometer ten oosten van Moskou. Daar moet hij zijn straf van 2,5 jaar in een strafkolonie uitzitten, berichten Russische media.

1 uur geleden
Gratis sneltesten voor Britse gezinnen met schoolkinderen

LONDEN (ANP) - De Britse autoriteiten gaan gratis snelle coronatesten verstrekken aan gezinnen met schoolgaande kinderen in Engeland. Het gaat om twee testkits per week. Britten kunnen die online bestellen en vervolgens ophalen op een testlocatie, ook als niemand klachten heeft die kunnen wijzen op een coronabesmetting.

2 uur geleden
Hongaarse premier Orbán gevaccineerd met Chinees vaccin

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De Hongaarse minister-president Viktor Orbán is ingeënt met een coronavaccin dat is ontwikkeld door de Chinese fabrikant Sinopharm, maakte de premier zondag bekend op zijn Facebookpagina. "Ingeënt", schreef Orbán bij foto's waarop te zien is dat hij een injectie krijgt en hoe een dokter de verpakking van het vaccin toont.

2 uur geleden
Duitse staten: geef meer mensen toegang tot vaccin AstraZeneca

FRANKFURT (ANP/RTR) - Leiders van meerdere Duitse deelstaten hebben opgeroepen ook jongere mensen in te enten met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat middel blijft nu op de plank liggen. Dat komt onder meer doordat sommige Duitsers die in aanmerking komen voor het vaccin liever een ander middel willen.

2 uur geleden
Israël: Griekse tanker niet betrokken bij milieuramp

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - De Griekse olietanker Minerva Helen heeft niets te maken met de milieuramp in Israël. Dat concludeerden de Israëlische autoriteiten na een inspectie van het schip, dat in een haven bij Athene lag. Een Israëlisch team had toestemming gekregen om aan boord te gaan en voerde een "grondig onderzoek" uit.

3 uur geleden
Dodelijkste dag in Myanmar sinds staatsgreep

DAWEI (ANP/AFP/RTR) - Veiligheidstroepen hebben op meerdere plaatsen in Myanmar het vuur geopend op demonstrerende burgers. Er vielen volgens lokale bronnen zeker elf doden. Het gaat voor zover bekend om de dodelijkste dag sinds het begin van de massaprotesten tegen de militaire staatsgreep.

5 uur geleden
Arrestaties bij anti-lockdownprotest in Denemarken

KOPENHAGEN (ANP/DPA/AFP) - De Deense politie heeft acht arrestaties verricht bij een anti-lockdownprotest in Kopenhagen. In de hoofdstad waren volgens de autoriteiten zo'n 1200 mensen de straat opgegaan. Het ging om het eerste grote protest sinds de regering afgelopen week een gedeeltelijke versoepeling van de coronamaatregelen aankondigde. Die gaat volgens de oppositie niet ver genoeg.

5 uur geleden