Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw-Zeeland gaat Britse dj die coronaregels brak niet vervolgen

Nieuw-Zeeland gaat Britse dj die coronaregels brak niet vervolgen

WELLINGTON (ANP/AFP) - De Nieuw-Zeelandse autoriteiten gaan een Britse dj niet vervolgen voor het schenden van coronamaatregelen. Robert Etheridge, ook wel bekend als dj Dimension, was te vroeg uit isolatie gegaan en kreeg later een positieve testuitslag. Hierdoor ontstond angst voor een omikronuitbraak in Nieuw-Zeeland. In het land zijn zover bekend nog geen lokale uitbraken van de omikronvariant voorgekomen.

Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid zegt dat het potentiële overtreders af wil schrikken, maar ook een klimaat wil creëren waarin mensen met corona willen meewerken met de autoriteiten. Een woordvoerster van de politie zegt volgens de New Zealand Herald dat pas vervolging wordt ingesteld na overleg met het gezondheidsministerie.

Etheridge zegt dat hij de regels verkeerd heeft begrepen. Hij reageerde aangeslagen op het nieuws van zijn positieve test. De dj kwam op 16 december aan. Hij was na tien dagen uit isolatie gegaan, maar op de negende dag had hij nog een coronatest gehad. De artiest heeft niet op de uitslag gewacht voordat hij naar buiten ging. Etheridge zou op oudejaarsavond optreden op een festival in Nieuw-Zeeland.

Vooralsnog zijn geen besmettingen gelinkt aan de dj.

Meer uit Buitenland

Ex-vicepresident Pence doet mee aan presidentsverkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence gaat meedoen aan de presidentsverkiezingen volgend jaar. De rechterhand van voormalig president Donald Trump meldde zich aan bij de verkiezingscommissie, berichten Amerikaanse media. Op 7 juni zou hij zijn campagne willen starten voor de voorverkiezingen bij zijn Republikeinse partij.

1 uur geleden
EU-hof: hervorming rechterlijke macht in Polen schendt EU-recht

LUXEMBURG (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De hervorming van de rechterlijke macht die Polen in 2019 invoerde, schendt het EU-recht. Die hervorming is zelfs een achteruitgang wat de rechtsstaat betreft, oordeelt het Europees Hof van Justitie.

2 uur geleden
CNN: Oekraïne heeft netwerk in Rusland voor sabotageacties

MOSKOU (ANP) - Oekraïne heeft in Rusland een netwerk opgezet van sympathisanten en experts die sabotageacties moeten uitvoeren, zeggen ingewijden tegen nieuwszender CNN. De bronnen zouden zich baseren op Amerikaanse inlichtingen en stellen dat Oekraïne ook drones verstrekt om aanvallen mee uit te voeren.

2 uur geleden
Kremlin: nep-Poetin op de radio na hack

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Een radiotoespraak waarin de Russische president Vladimir Poetin zijn landgenoten waarschuwt voor een Oekraïense invasie van Rusland, is nep. Dat zegt het Kremlin, dat hackers verantwoordelijk houdt voor het uitzenden van de speech.

3 uur geleden
WHO wil Europese coronareispas als model voor rest van de wereld

BRUSSEL (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat het Europese coronareisbewijs delen met de rest van de wereld. Het digitale certificaat heeft zich volgens de WHO en de Europese Unie bewezen tijdens de corona-epidemie. Het zou bij een volgende pandemie veel breder dienst kunnen doen, maar er ook bij kunnen helpen dat bijvoorbeeld vluchtelingen bij hun medische gegevens kunnen.

3 uur geleden
Britse premier meldt flinke afname illegale migratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft een succes geclaimd bij de aanpak van illegale migratie. Hij meldt een afname "van bijna 90 procent" van het aantal Albanese migranten dat in kleine bootjes arriveert in het Verenigd Koninkrijk. Het totale aantal illegale oversteken via het Kanaal zou in enkele maanden tijd met 20 procent zijn verminderd.

5 uur geleden
Wagner-baas: Oekraïne herovert dorp in de buurt van Bachmoet

BACHMOET (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Oekraïense troepen hebben een deel van het dorpje Berchivka ten noorden van de stad Bachmoet heroverd. Dat stelt Jevgeni Prigozjin, de baas van Wagner. Ook Oekraïense autoriteiten zeggen terrein te winnen in de omgeving van Bachmoet.

6 uur geleden