Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw regioblok vanaf 4 januari op NPO2

Nieuw regioblok vanaf 4 januari op NPO2

DEN HAAG (ANP) - Regionale programma's zijn vanaf 4 januari te zien op NPO 2. Dat maakte minister Arie Slob (Media) maandag bekend tijdens het debat over de mediabegroting.

De regionale programma's zijn vanaf die datum iedere werkdag op die zender te zien tussen 18:00 en 20:00 uur. Het plan was dat het regioblok er vanaf 1 januari zou zijn, maar dat gaat volgens de minister niet lukken.

Eerder zou jongerenzender NPO 3 worden omgevormd tot een regionale zender, maar dat plan is inmiddels geschrapt. De minister zit al langer met deze zender in zijn maag. Enkele programma's daar scoren heel goed, andere juist bijzonder slecht.

Verder wordt het op ondemandplatform NPO Start mogelijk om programma's vooruit te kijken. Nu kan dat alleen nog met het betaalde NPO Plus. De NPO moet hiervoor een aanvraag doen maar de minister verwacht die nog dit jaar.

Meer uit Binnenland

Tweede Kamer wil dat de import van kalfjes stopt

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er een einde komt aan de import van kalfjes. Volgens het onlangs vertrokken PvdD-Kamerlid Leonie Vestering gaan de lange reizen met de "piepjonge kalfjes gepaard met ernstig dierenleed". Zij meldt ook dat het afgelopen halfjaar meer kalfjes uit Ierland zijn gehaald dan daarvoor.

18 minuten geleden
Veilig Thuis: enige melding over kind bij A12-blokkade afgewezen

DEN HAAG (ANP) - Veilig Thuis heeft tot nu toe maar één melding van de politie gekregen over een kind dat eerder deze maand meedeed aan de klimaatprotesten op de snelweg A12 in Den Haag. Het gaat om een kind uit de regio Midden-Brabant. De afdeling van Veilig Thuis daar heeft de melding beoordeeld en afgewezen. "Na screening bleek geen sprake te zijn van wat geweld in afhankelijkheidsrelaties wordt genoemd, ofwel huiselijk geweld en kindermishandeling. Melding niet aangenomen en leidt niet tot vervolgstappen", aldus het Landelijk Netwerk Veilig Thuis.

45 minuten geleden
Veertien gewonden door ongeval bus en taxi Berlikum

BERLIKUM (ANP) - Door een ongeval tussen een taxibus en een lijnbus in het Friese Berlikum (in het Fries genaamd Berltsum) zijn veertien personen gewond geraakt. Dit meldt de politie. Onder de gewonden zijn ook kinderen.

1 uur geleden
Alleen al in september ruim 40 explosies, meeste in één maand

DEN HAAG (ANP) - Alleen al in september vonden in Nederland ten minste 42 explosies plaats bij woningen, horecagelegenheden en bedrijfspanden. Afgelopen nacht was het vijf keer raak in Rotterdam, en eenmaal in Amsterdam. Ook daarbuiten zijn steeds vaker explosies, blijkt uit een telling van het ANP op basis van eigen berichtgeving.

1 uur geleden
Kuipers: verhoging zorgpremie is niet te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Een groot deel van de Tweede Kamer wil af van de jaarlijkse verhoging van de zorgpremie. De zorg wordt voor steeds meer mensen onbetaalbaar, waardoor ze zorg gaan mijden, zeggen zij. Onder meer de SP wil van zorgminister Ernst Kuipers weten hoe hij die verhoging gaat voorkomen. "Ik ben bang dat die niet te voorkomen is", zei Kuipers tijdens het wekelijke vragenuurtje van de Kamer.

1 uur geleden
Yeşilgöz: voetbalgeweld 'intens lelijk', maar regels werken

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz noemde het voetbalgeweld van afgelopen zondag in Amsterdam dinsdag in de Tweede Kamer nog eens "intens lelijk". Maar nieuwe regels over hoe ertegen op te treden hebben wel effect, zei ze.

1 uur geleden
Letzte Generation: met 100 activisten naar klimaatprotest A12

BERLIJN (ANP) - De Duitse actiegroep Letzte Generation doet komend weekend mee aan het klimaatprotest op de A12 in Den Haag. Het lijkt erop dat ongeveer honderd activisten naar Nederland komen, aldus een woordvoerder. Dit aantal kan volgens hem nog veranderen.

1 uur geleden