Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw record dagelijkse coronabesmettingen wereldwijd

Nieuw record dagelijkse coronabesmettingen wereldwijd

LONDEN (ANP/RTR) - Voor de eerste keer is het aantal nieuwe coronagevallen wereldwijd gestegen met meer dan 400.000 op een dag, Europa, dat de eerste besmettingspiek met succes heeft weten te bedwingen, heeft zich de afgelopen weken ontpopt tot het nieuwe epicentrum voor het coronavirus. Het werelddeel meldt de afgelopen week gemiddeld 140.000 gevallen per dag. Dat zijn er meer dan India, Brazilië en de Verenigde Staten samen.

Van elke honderd gerapporteerde infecties over de hele wereld waren er 34 afkomstig uit Europese landen, volgens een analyse van persbureau Reuters. Europa meldt momenteel ongeveer elke negen dagen een miljoen nieuwe infecties en telt sinds het begin van de pandemie meer dan 6,3 miljoen gevallen.

Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Rusland, Nederland en Spanje waren goed voor ongeveer de helft van de nieuwe gevallen in Europa in de week tot 18 oktober, volgens de telling.

Frankrijk

Frankrijk meldt het hoogste zevendaagse gemiddelde van nieuwe gevallen in Europa met dagelijks 19.425 infecties per dag, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Spanje en Nederland.

Verscheidene Europese landen sluiten scholen, annuleren niet-noodzakelijke operaties en doen een beroep op studenten geneeskunde om in te springen, vanwege de nieuwe opleving van het virus.

In Rusland krijgen studenten voorlopig online les en Noord-Ierland gaat scholen voor twee weken sluiten en restaurants voor vier weken. In Spanje besloten de autoriteiten in Catalonië bars en restaurants voor 15 dagen te sluiten en beperkten ze het aantal mensen dat in de winkels mogen.

Tsjechië

In Tsjechië wordt ook onderwijs op afstand gegeven en worden duizenden medische studenten opgeroepen om te helpen in de ziekenhuizen. De Poolse gezondheidsautoriteiten waarschuwden dat het land op de rand van een ramp staat. Het land overweegt om militaire veldhospitalen op te zetten.

Latijns-Amerika blijft het zwaarst getroffen gebied met ongeveer 27 procent van het totale aantal Covid-19 gevallen, gevolgd door Azië, Noord-Amerika en Europa, volgens de analyse van Reuters.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

32 meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het afgelopen etmaal is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen toegenomen met 32. Daarmee is het totaal aantal besmette mensen dat nu in een ziekenhuis wordt behandeld opgelopen tot 2147, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

5 uur geleden
Rutte overlegt op Catshuis over snelle stijging besmettingen

DEN HAAG (ANP) - Op het Catshuis overlegt een deel van het kabinet onder leiding van premier Mark Rutte weer informeel met deskundigen onder wie Jaap van Dissel van het RIVM over de aanpak van de coronacrisis. Het is dinsdag twee weken geleden dat het kabinet een gedeeltelijke lockdown afkondigde.

5 uur geleden
RIVM meldt 10.211 nieuwe besmettingen, cijfer wel vertekend

DEN HAAG (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 10.211 positieve coronatesten geregistreerd. Dit dagcijfer geeft waarschijnlijk wel een vertekend beeld, omdat zaterdag een gedeelte van de cijfers ontbrak. Die data zijn alsnog toegevoegd aan de rapportage van zondag, legde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eerder uit.

5 uur geleden
In recordtempo komen er weer 100.000 coronagevallen bij

DEN HAAG (ANP) - Het duurde bijna zeven maanden voordat de 100.000e Nederlander positief testte op het coronavirus. Het duurde iets meer dan drie weken om dat te verdubbelen. Minder dan twee weken later wordt de volgende mijlpaal al bereikt. Op maandag of dinsdag wordt voor de 300.000e keer een coronabesmetting vastgesteld. De teller stond zaterdag op meer dan 280.000 positieve tests.

12 uur geleden
'Grote twijfels over betrouwbaarheid infraroodthermometers'

HILVERSUM (ANP) - De betrouwbaarheid van infraroodthermometers die bedrijven, winkels en horeca momenteel veel gebruiken vanwege het coronavirus wordt in twijfel getrokken. Deskundigen zeggen dat de apparaten schijnveiligheid bieden, omdat ze mensen met een verhoogde lichaamstemperatuur van 38 graden niet tegenhouden. Dat meldt consumentenprogramma Kassa (BNNVARA), dat samen met de Vrije Universiteit een steekproef heeft gedaan.

1 dag geleden
Meer dan 10.000 positieve tests gemeld in een etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Voor het eerst is het aantal nieuwe coronagevallen in een etmaal boven de 10.000 uitgekomen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 10.007 positieve tests geregistreerd. Op donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9281 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 9283, maar dat aantal is bijgesteld.

2 dagen geleden
Bijna 2100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot 2073. Dat is zeventig meer dan op donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

2 dagen geleden