Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw energiecontract deze maand even duur als in december

Nieuw energiecontract deze maand even duur als in december

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse huishoudens betalen deze maand gemiddeld precies evenveel voor een nieuw energiecontract als in december. Weliswaar gingen de maandelijkse netbeheerkosten per 1 januari met 7 euro omhoog, maar daar stond tegenover dat de leveringstarieven juist aanzienlijk zijn gedaald.

Daardoor betaalt een huishouden met een doorsneeverbruik net als vorige maand 243 euro voor de levering van gas en elektriciteit, constateert toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Op 1 januari 2024 kwam een einde aan het prijsplafond, waardoor alle consumenten weer het tarief betalen dat in hun energiecontract staat. In december hadden zo'n 450.000 huishoudens een contract met tarieven boven het prijsplafond. Voor consumenten die nu meer zijn gaan betalen kan het volgens de ACM lonen om te kijken naar een goedkoper contract en over te stappen.

Het aantal leveranciers dat vaste contracten aanbiedt, stijgt nog steeds licht. Van de 51 leveranciers bieden er nu 27 vaste contracten met een looptijd van een jaar aan. Bij achttien leveranciers is het mogelijk om een vast contract voor twee jaar of langer af te sluiten.

Het aantal leveranciers dat dynamische energiecontracten aanbiedt, blijft ook maandelijks stijgen. Hierbij is de prijs van het contract direct gekoppeld aan de dag- of uurprijs op de groothandelsmarkt voor gas en elektriciteit. Huishoudens met zo'n contract kunnen een dag van tevoren op een website of in een app zien wat ze de volgende dag moeten betalen. In totaal bieden nu 29 leveranciers een dynamisch contract aan.

Meer uit Financieel

Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

1 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

1 uur geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

2 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

2 uur geleden
Bijna 6 miljoen reizigers Schiphol in juni, meer dan vorig jaar

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in juni bijna 6 miljoen passagiers verwerkt, wat 5 procent meer is vergeleken met een jaar eerder. Ook het aantal vluchten van en naar de luchthaven ging omhoog.

3 uur geleden
Kosten van computerstoring 'heel lastig' in kaart te brengen

DEN HAAG (ANP) - De totale kosten van de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag zijn volgens onafhankelijk techexpert Bert Hubert "heel lastig" in kaart te brengen. "De uiteindelijke kosten van dit alles zijn enorm uitgespreid."

4 uur geleden
Reisorganisaties in afrondende fase met afhandelen storingschade

LEUSDEN (ANP) - Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen zijn druk bezig met het op pad helpen van de laatste reizigers die vertraging hebben opgelopen door de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag. Dat was van het weekend nog anders, toen sommige reisorganisaties zeker "10 procent van hun klanten moesten omboeken", zegt directeur Frank Radstake van reisbranchevereniging ANVR.

4 uur geleden