Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw dagrecord: 8184 coronabesmettingen in een etmaal

Nieuw dagrecord: 8184 coronabesmettingen in een etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests gemeld. Het waren er aanvankelijk 8141 maar dat is zondag bijgesteld.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 15. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend waren 28 sterfgevallen gemeld.

Rotterdam-Rijnmond liet een flinke toename zien afgelopen etmaal van 1190 nieuwe positieve tests. Amsterdam-Amstelland telde 855 nieuwe gevallen, gevolgd door de provincie Utrecht met 812 positieve tests en Haaglanden met 662 nieuwe gevallen. Hollands Midden liet een toename zien van 485 positieve tests.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 228.000 mensen in Nederland positief getest. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 53.000 nieuwe besmettingen gemeld.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Johan__ 1 week geleden
Gaat lekker zo, groeps immuniteit komt er aan

Meer uit Binnenland

Rutte: voor acute strijd tegen virus heeft EU geen meerwaarde

BRUSSEL (ANP) - Het overleg van de EU-leiders over de strijd tegen het opnieuw razendsnel oprukkende coronavirus gaat niet op korte termijn verschil maken. "Bij de bestrijding van de acute epidemie heeft Europa geen meerwaarde", zegt premier Mark Rutte na afloop van een videovergadering met zijn collega's over de dramatische opmars van het virus. "Dat is echt een nationale zaak."

1 uur geleden
Aantal overledenen 600 hoger dan gewoonlijk in een week

DEN HAAG (ANP) - Vorige week zijn naar schatting 3450 mensen overleden in Nederland, bijna 600 meer dan gebruikelijk voor deze periode. Vergeleken met de voorgaande week zijn er 250 mensen meer doodgegaan, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

1 uur geleden
Aantal asielzoekers en nareizigers begint weer toe te nemen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal asielaanvragen is in het derde kwartaal weer gaan stijgen, maar ligt nog steeds lager dan voor de uitbraak van het coronavirus. Vooral Syriërs vroegen hier asiel aan. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Halverwege 2020 doet 1 op de 12 jongeren beroep op jeugdzorg

DEN HAAG (ANP) - Ruim 1 op de 12 jongeren heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een beroep gedaan op enige vorm van jeugdzorg, zoals jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering.

2 uur geleden
Nabestaanden Smit starten procedure tegen Maleisische politie

SITTARD (ANP) - De nabestaanden van Ivana Smit starten een procedure tegen de Maleisische politie vanwege de ernstige fouten die in het onderzoek naar de dood van het fotomodel zijn gemaakt. Advocaat Sébas Diekstra heeft dit bevestigd naar aanleiding van een bericht van L1 Radio. In een gesprek met de zender zegt de vader van Smit dat de politie heeft nagelaten 'fatsoenlijk, deugdelijk onderzoek te doen'.

5 uur geleden
Vijf jongeren aangehouden voor fatale mishandeling in Arnhem

ARNHEM (ANP) - De politie heeft vijf jongeren aangehouden voor de fatale mishandeling van een 73-jarige man in de Spijkerstraat in Arnhem. De man werd woensdagavond belaagd op straat. Hij overleed enkele uren daarna aan zijn verwondingen.

6 uur geleden
Meer inzet, trainingen en campagnes om suïcide te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De komende vijf jaar wil het kabinet sterker inzetten op het voorkomen van zelfmoord. Zo moet het taboe op suïcide verder worden doorbroken, zodat mensen hierover "durven en leren te praten". Ook komen er campagnes en trainingen die ertoe moeten leiden dat meer mensen, bedrijven en organisaties beter signaleren dat mensen suïcidaal zijn en hoe zij dan het beste kunnen handelen.

7 uur geleden