Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw cruiseschip Rotterdam komt voor het eerst naar Nederland

Nieuw cruiseschip Rotterdam komt voor het eerst naar Nederland

ROTTERDAM (ANP) - Het nieuwe cruiseschip Rotterdam wordt halverwege oktober voor de eerste keer verwacht aan de kade van thuishaven Rotterdam. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam komt het nieuwe vlaggenschip van de Holland America Line waarschijnlijk op 14 oktober aan.

Het gaat om het zevende schip met deze naam van de van origine Rotterdamse rederij. Het schip is pas net in de vaart. Eind juli vond de officiële overdracht plaats op scheepswerf Fincantieri bij Venetië.

Het is de bedoeling dat de Rotterdam maar kort in de Rotterdamse haven blijft. Volgens de planning vertrekt het schip, dat 2668 passagiers kan vervoeren, op 15 oktober weer naar Amsterdam. Daar zal het schip zich voorbereiden op zijn eerste trans- Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale in Florida op 20 oktober.

De eerste Rotterdam van de maatschappij werd te water gelaten in 1872. Dit zeil-stoomschip werd ingezet voor de passagiersvaart naar New York. Het was de tweede Rotterdam die in 1895 voor het eerst een cruise maakte.

Op Katendrecht in Rotterdam ligt sinds 2008 een museumschip dat ook de naam Rotterdam draagt. Dat uit 1959 stammende schip was het vijfde schip van de Holland America Line met deze naam. De zesde Rotterdam was van 1997 tot vorig jaar in dienst van de maatschappij. Dat schip is toen verkocht aan Fred Olsen Cruise Lines en vaart tegenwoordig rond onder een andere naam.

Meer uit Financieel

Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

2 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

4 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

6 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

8 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

9 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

10 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

11 uur geleden