Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Niet melden overname komt Modulaire op fikse boete te staan

Niet melden overname komt Modulaire op fikse boete te staan

DEN HAAG (ANP) - Het niet melden van de overname van een concurrent komt het bedrijf Modulaire op een boete te staan van bijna 1,9 miljoen euro. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn de regels over het melden van overnames "duidelijk", vandaar dat de toezichthouder een fikse boete heeft opgelegd.

Modulaire is een bedrijf dat onder andere kant-en-klare gebouwen verkoopt en verhuurt, van een eenvoudige bouwkeet of een opslagruimte tot complete kantoorunits. Dochteronderneming Algeco heeft in oktober 2019 rivaal BUKO overgenomen. Die deal moest van tevoren bij de ACM worden gemeld. Maar dat gebeurde niet. Ruime tijd later kwam het bedrijf daar pas achter en meldde zich alsnog bij de ACM, maar de overname was toen al tot stand gebracht.

"Dat mag niet", benadrukt de ACM in een verklaring. De concurrentiewaakhond wil bij fusies of overnames, als de omzet van bedrijven een bepaald niveau overstijgt, vooraf goed kunnen kijken naar de mogelijke gevolgen voor de concurrentie in de markt. Dan gaat het bijvoorbeeld over de dreiging dat de prijzen opeens flink gaan oplopen, de kwaliteit vermindert of de technologische innovatie afneemt.

Modulaire heeft de deal alsnog gemeld bij de ACM nadat de fout was opgemerkt. De toezichthouder heeft de deal toen beoordeeld en alsnog goedgekeurd. Omdat Modulaire uiteindelijk toch goed heeft meegewerkt aan de afhandeling van de kwestie, heeft de ACM ervoor gezorgd dat de boete lager uitpakte dan anders het geval zou zijn geweest.

Meer uit Financieel

Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

8 uur geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

10 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

11 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

12 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

13 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

14 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

14 uur geleden