Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Niet-essentiële winkels weer open zonder afspraak

Niet-essentiële winkels weer open zonder afspraak

DEN HAAG (ANP) - Niet-essentiële winkels mogen woensdag hun deuren weer (beperkt) openen voor mensen die spontaan wat willen kopen. Nadat de winkels een kleine twee maanden alleen open waren voor winkelen op afspraak, kunnen klanten ook zonder reservering weer naar binnen.

De nieuwe maatregelen van 28 april horen bij de eerste stap van het openingsplan van het kabinet. De niet-essentiële winkels mogen maximaal één klant per 25 vierkante meter ontvangen, of twee klanten per verdieping in kleinere winkels. De versoepelingen gelden ook voor de markt. Daar mochten vooralsnog alleen levensmiddelen worden verkocht, maar nu kunnen bijvoorbeeld ook kleding- en cosmeticaverkopers hun kramen weer opzetten.

De niet-essentiële winkels zoals warenhuizen, tuincentra en kledingwinkels moesten midden december volledig dicht, tot 10 februari. Vanaf die dag mochten de winkels open voor het afhalen van bestellingen. Via de regeling bestellen en afhalen konden klanten online producten bestellen, om die vervolgens in de winkel op te halen. Om 'funshopping' te voorkomen, moest er minimaal 4 uur zitten tussen bestellen en ophalen.

Na drie weken ging de deur in de detailhandel nog wat verder open. "Het wordt weer mogelijk die schoenen of die jas te passen", zei demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie waarin hij de versoepelingen aankondigde. Vanaf begin maart tot dinsdag konden klanten online of telefonisch 4 uur van tevoren een shopafspraak maken.

De versoepelingen vanaf woensdag lijken op de winkelregels van voor de lockdown van 15 december. Verschil is wel dat er toen één klant per 10 vierkante meter naar binnen mocht.

Warenhuisketen De Bijenkorf zal vanaf woensdag nog wel vasthouden aan het winkelen op afspraak, maakte hij maandag bekend.

Meer uit Binnenland

Schade door vuurwerk bij woning in Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Bij een woning in Schiedam is in de nacht van vrijdag op zaterdag vermoedelijk vuurwerk ontploft. De ontploffing heeft lichte schade veroorzaakt aan de brievenbus, meldt de politie. Het incident was aan de Maasdamsestraat in Schiedam-Zuid. De politie roept getuigen op zich te melden.

1 uur geleden
Tropische temperaturen verwacht in Nederland dit weekend

DEN HAAG (ANP) - In Nederland worden tropische temperaturen verwacht. Dit weekend kan het rond de 30 graden worden. Aan het strand en in het noordelijk kustgebied komt de voorspelling uit op rond de 25 graden.

1 uur geleden
Brandweer nog hele nacht bezig met blussen enorme brand Ter Aar

TER AAR (ANP) - De brand in meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) is na middernacht nog altijd niet onder controle. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het nog de hele nacht gaat duren om het vuur te blussen. De brand en de rookwolken zijn volgens hem nog altijd niet afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

4 uur geleden
Journalistieke prijzen voor artikelen over gaswinning Groningen

AMSTERDAM (ANP) - De Loep 2022, prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, gaat naar de artikelen van NRC en Dagblad van het Noorden (DVHN) over de gaswinning in Groningen en de parlementaire enquête. De producties hebben in de categorie Controlerende onderzoeksjournalistiek gewonnen. Alle winnaars van de Loep 2022 zijn vrijdag op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek bekendgemaakt.

6 uur geleden
Voorzitter Geel legt functie mensenrechtencollege tijdelijk neer

DEN HAAG (ANP) - Jacobine Geel legt haar functie als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (CvRM) tijdelijk neer. Ze doet dat, schrijft ze in een brief aan collega's, omdat ze ze ziek is geworden van de situatie die is ontstaan na een melding van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek over haar. Ze ervaart de situatie als onveilig.

7 uur geleden
Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

10 uur geleden
Cordaid opent Giro 667 voor slachtoffers damdoorbraak Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Cordaid heeft vrijdag het gironummer 667 geopend om geld in te zamelen voor slachtoffers van de damdoorbraak in Oekraïne. In het zuiden van het land is dinsdag de Kachovka-dam in de rivier Dnipro doorgebroken waardoor er duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook zijn er meerdere doden.

11 uur geleden