Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nida 'spijkert' petitie tegen belediging profeet aan Ridderzaal

Nida 'spijkert' petitie tegen belediging profeet aan Ridderzaal

DEN HAAG (ANP) - De politieke partij Nida, die door de islam is geïnspireerd, heeft vrijdag een petitie tegen belediging van de profeet Mohammed symbolisch aan de deur van de Ridderzaal 'gespijkerd'. In de geest van de Duitse kerkhervormer Maarten Luther plaatste Nida een bord met acht stellingen voor de deur, ondertekend door 124.170 mensen. Na ongeveer vijf minuten haalde de politie het bord weer weg.

Er waren ongeveer dertig demonstranten aanwezig. Zij liepen vanaf het Plein naar het Binnenhof terwijl ze een "lofzang voor de profeet Mohammed" zongen, aldus een aanwezige.

De partij is boos dat de Tweede Kamer nog niets heeft gedaan met de petitie. Volgens partijleider Nourdin El Ouali is "een generatie opgegroeid met een zondebokpolitiek van islamofobie en moslimhaat". De leden van Nida voelen zich "ongehoord en niet vertegenwoordigd" door de de politiek. De partij doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen en hoopt "toch wel drie zetels te halen", zegt een woordvoerder. In de laatste Peilingwijzer, een gewogen gemiddelde van verschillende peilingen, haalt Nida nog geen Kamerzetel.

Demonstreren op het Binnenhof is verboden. De demonstratie was van tevoren niet aangekondigd. Aanwezige politie greep niet in, maar sommeerde de groep wel direct na afloop van de demonstratie te vertrekken.

Meer uit Politiek

Verkiezingscongressen van VVD, CDA, SP en Volt op 'superzaterdag'

DEN HAAG (ANP) - Na een volle politieke week met Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen houden vier partijen een verkiezingscongres: VVD, CDA, SP en Volt. In de Haagse wandelgangen spreken sommigen over 'superzaterdag'. De leden van de partijen krijgen de kans om de verkiezingsprogramma's bij te schaven. Voor Dilan Yeşilgöz (VVD) en Henri Bontenbal (CDA) is het een belangrijk moment: zij zullen voor de eerste keer als lijsttrekker hun congres toespreken.

8 uur geleden
Kaag: hoge bankenbelasting ondergraaft concurrentiepositie banken

DEN HAAG (ANP) - Een hogere bankenbelasting ondergraaft de concurrentiepositie van Nederlandse banken ten opzichte van branchegenoten in andere Europese landen. Daarvoor waarschuwt demissionair minister Sigrid Kaag (Financiën) tegen zakenkrant Financial Times. Zij spreekt van een verkeerd signaal aan het bedrijfsleven.

17 uur geleden
Vijlbrief: deze winter bekijken hoe het gaat zonder Gronings gas

GARMERWOLDE (ANP) - Deze winter moet blijken hoe het Nederland vergaat zonder Gronings gas. Dat zei staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) nadat hij had bekendgemaakt dat de gaskraan vanaf 1 oktober dichtgaat, en volgend jaar het gasveld definitief sluit.

19 uur geleden
119 miljoen voor hulp energiebesparing kwetsbaren

DEN HAAG (ANP) - Zodra de Tweede Kamer instemt met de begroting van Binnenlandse Zaken, stelt woonminister Hugo de Jonge 119 miljoen euro ter beschikking aan gemeenten. Zij moeten met dat geld de meest kwetsbare woningeigenaren gaan ondersteunen bij maatregelen om energie te besparen zodat de energierekening lager wordt, schrijft de demissionair minister aan de Kamer.

20 uur geleden
Kabinet: oplossing Tata Steel kan niet vele jaren duren

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil ervoor zorgen "dat je op korte termijn resultaten ziet" als het gaat om de vergroening bij Tata Steel, zegt vicepremier Karien van Gennip namens het kabinet. Het demissionaire kabinet wil samen met de staalfabriek aan een oplossing werken, in reactie op een RIVM-rapport dat een direct verband duidelijk maakt tussen gezondheidsproblemen in de omgeving en de uitstoot van onder meer fijnstof en stikstofdioxide door Tata Steel. "Dat kan natuurlijk niet heel veel jaren gaan duren."

21 uur geleden
Tweede Kamer achter compromis spreidingswet asielzoekers.

DEN HAAG (ANP) - Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer staat achter een compromisvoorstel om de spreidingswet voor asielzoekers eenvoudiger en vooral uitvoerbaar te maken. Daarvoor hebben de 'oude' coalitiepartijen CDA en D66 samengewerkt met onder meer PvdA en GroenLinks. Belangrijkste wijziging is het vereenvoudigen van de methodiek om de benodigde opvangplekken voor asielzoekers eerlijk over gemeenten te verdelen.

22 uur geleden
Gaskraan in Groningen gaat op 1 oktober helemaal dicht

DEN HAAG (ANP) - De gaskraan in Groningen gaat op 1 oktober helemaal dicht. Ook de productielocaties die nu nog uit voorzorg op de waakvlam staan, worden dan uitgezet. Een jaar later gaat het Groningenveld definitief dicht en worden de boorputten afgebroken. Het kabinet kondigde dat voornemen in juni al aan, nu staat het besluit ook echt vast.

22 uur geleden