Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nicaragua sluit ambassade in Duitsland na onenigheid over Israël

Nicaragua sluit ambassade in Duitsland na onenigheid over Israël

BERLIJN (ANP/DPA) - Nicaragua heeft zijn ambassade in Berlijn gesloten. Bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag is deze week een rechtszaak van Nicaragua tegen Duitsland gestart over Duitse wapenleveringen aan Israël.

Het Centraal-Amerikaanse land beschuldigt Duitsland van medeplichtigheid aan genocide in de Gazastrook. Duitsland ontkent dit. Nicaragua eist dat de wapenleveringen stoppen en dat Duitsland de financiële steun aan de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hervat. De financiering werd opgeschort na Israëlische beweringen dat UNRWA-medewerkers hebben geholpen bij de aanval op Israël.

De werkzaamheden van de Nicaraguaanse ambassade in Duitsland worden verplaatst naar de ambassade van het land in Oostenrijk. Volgens de Duitse autoriteiten wonen honderden Nicaraguaanse burgers in Duitsland en ongeveer duizend Duitsers in Nicaragua.

Meer uit Buitenland

Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

5 minuten geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

7 minuten geleden
Donald Trump Jr.: vader is vol goede moed

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump Jr. laat weten dat hij met zijn vader heeft gesproken nadat de oud-president was geraakt door een kogel tijdens een campagnebijeenkomst. Volgens Trump Jr. is zijn vader "vol goede moed".

2 uur geleden
Trump is in orde en wordt gecontroleerd door lokale medische post

BUTLER (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is in orde en wordt gecontroleerd door een lokale medische post. Dat meldde een verslaggever van CNN op X, na een woordvoerder van Trump gesproken te hebben.

3 uur geleden
Schoten gevuurd op campagnebijeenkomst Trump in Pennsylvania

BUTLER (ANP) - Donald Trump is met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten zijn gehoord op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht.

4 uur geleden
Fitnessgoeroe Richard Simmons op 76-jarige leeftijd overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse fitnessgoeroe Richard Simmons is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. De politie gaat uit van een natuurlijke doodsoorzaak. Simmons maakte recent bekend dat hij aan huidkanker leed.

6 uur geleden
Franse premier Attal gekozen tot fractievoorzitter partij Macron

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse premier Gabriel Attal is zaterdag officieel gekozen tot fractievoorzitter van de partij van president Emmanuel Macron. Attal kreeg de steun van 84 van de 98 afgevaardigden. Hij was de enige kandidaat voor de positie.

8 uur geleden