Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NHL laat ijshockeyclubs 'taxi-selectie' vormen vanwege corona

NHL laat ijshockeyclubs 'taxi-selectie' vormen vanwege corona

NEW YORK (ANP) - De clubs uit de Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL mogen een tijdelijke schaduwselectie samenstellen met spelers die kunnen invallen in het geval van veel coronabesmettingen. De NHL hoopt zo te voorkomen dat het competitieprogramma verder wordt verstoord. Al bijna zeventig wedstrijden moesten deze weken uitgesteld worden vanwege de golf aan coronabesmettingen binnen de NHL-teams.

De NHL en de spelersvakbond NHLPA hebben daarom besloten dat de clubs naast hun vaste selectie van 23 spelers een extra ploeg mogen vormen, de zogeheten 'taxi-selectie'. Die ploeg bestaat uit maximaal zes ijshockeyers die voorlopig meetrainen en meereizen met de A-selectie. Zij kunnen een speler die positief test op het coronavirus direct vervangen. Deze tijdelijke schaduwselecties blijven tot de All Star-wedstrijd van begin februari bestaan.

De NHL hoopt zo te voorkomen dat wedstrijden uitgesteld moeten worden of dat clubs met uitgedunde selecties op het ijs komen te staan. De organisatie van de grootste ijshockeycompetitie ter wereld besloot afgelopen week al om geen NHL-spelers vrij te geven voor de Olympische Spelen van februari in Beijing. "Helaas is dat niet mogelijk. Het competitieschema is daarvoor nu al te ernstig verstoord."

Meer uit Sport

Griekspoor verliest op Roland Garros in vijf sets van Hurkacz

PARIJS (ANP) - Het is Tallon Griekspoor net niet gelukt voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde van Roland Garros te halen. De nummer 39 van de wereld verloor in een vijfsetter van 4 uur en 41 minuten van de Pool Hubert Hurkacz, die als dertiende geplaatst is in Parijs. Het werd 6-3 5-7 6-7 (13) 7-6 (5) 6-4. Griekspoor serveerde op 5-4 in de vierde set voor de wedstrijd.

7 uur geleden
Alcaraz heeft vier sets nodig tegen Japanner Daniel

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz heeft in de tweede ronde van Roland Garros setverlies geleden. De nummer 1 van de wereld was in vier sets te sterk voor de Japanner Taro Daniel, die 111 plekken lager staat: 6-1 3-6 6-1 6-2. Het duel duurde 2 uur en 25 minuten.

10 uur geleden
Franse hoop Garcia in tweede ronde Roland Garros uitgeschakeld

PARIJS (ANP) - Caroline Garcia, de hoop van het Franse tennispubliek, is op Roland Garros al in de tweede ronde uitgeschakeld. De nummer 5 van de wereld werd met 4-6 6-3 7-5 verrast door de Russin Anna Blinkova, die op het Court Philippe Chatrier pas haar negende wedstrijdpunt benutte.

12 uur geleden
Tennisster Svitolina boekt op Roland Garros zesde zege op een rij

PARIJS (ANP) - Tennisster Elina Svitolina heeft op Roland Garros haar zesde zege op een rij geboekt. De door coach Raemon Sluiter begeleide Oekraïense was met 2-6 6-3 6-1 te sterk voor de Australische Storm Hunter.

14 uur geleden
Overtuigende start tennisster Schuurs in dubbelspel Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Demi Schuurs is overtuigend begonnen aan het vrouwendubbelspel van Roland Garros. De nummer 16 van de wereld verloor samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk in de openingsronde slechts twee games tegen Cristina Bucsa uit Spanje en de Poolse Alicja Rosolska: 6-0 6-2. De partij duurde slechts 57 minuten.

14 uur geleden
Amerikaan Stolz (19) een na jongste winnaar van schaats-Oscar

OSLO (ANP) - De Amerikaan Jordan Stolz heeft de Oscar Mathisen Award gekregen voor beste schaatsprestatie van het afgelopen seizoen. De 19-jarige sporter is daarmee de op een na jongste winnaar ooit. Landgenoot Eric Heiden was in 1977 net iets jonger bij zijn eerste onderscheiding. Stolz kreeg de zogenoemde schaats-Oscar voor zijn wereldtitels op de 500, 1000 en 1500 meter.

15 uur geleden
Postuum gouden speld voor overleden shorttrackster Van Ruijven

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB heeft de in 2020 overleden shorttrackster Lara van Ruijven postuum geëerd met de gouden speld. Haar vader Gerard van Ruijven ontving de onderscheiding uit handen van directeur-bestuurder Herman de Haan van de KNSB. "Dit is echt mooi, dit waardeer ik zeer", aldus vader Van Ruijven. Zijn dochter was de eerste Nederlandse vrouw ooit die een wereldtitel shorttrack won.

16 uur geleden