Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

New York ziet aantal coronadoden met 134 stijgen tot 519

New York ziet aantal coronadoden met 134 stijgen tot 519

NEW YORK (ANP/DPA) - In de door het coronavirus zwaar getroffen Amerikaanse staat New York is het aantal doden opnieuw aanzienlijk gestegen. Het dodental liep vrijdag op met 134 tot 519, zei gouverneur Andrew Cuomo vrijdag in New York tijdens zijn dagelijkse crisisconferentie.

Hij meldde ook dat er meer dan 7000 nieuwe besmettingsgevallen zijn ontdekt, wat het totale aantal voor de staat op meer dan 44.500 brengt. De meeste gevallen zijn in de metropool New York, waar meer dan 25.000 mensen positief testten.

Cuomo sprak in een conferentiecentrum dat is omgebouwd tot een noodkliniek. Hij kondigde plannen aan om meer tijdelijke ziekenhuizen te bouwen om de coronacrisis in New York het hoofd te bieden.

Capaciteitslimiet

Tot dusver heeft het gezondheidsstelsel van de staat zijn capaciteitslimiet nog niet bereikt. Cuomo voorspelde het hoogtepunt van de besmettingsgolf binnen drie weken. De gouverneur bevestigde nogmaals dat de staat ondanks alle maatregelen niet voldoende was voorbereid. Bovendien ontbreekt het aan beademingsapparaten, waarvan er in totaal 30.000 nodig zijn.

New York aan de oostkust van de Verenigde Staten is het centrum geworden van de pandemie in het land. Volgens lokale media bereiken de klinieken daar de komende dagen mogelijk voor het eerst hun capaciteitslimieten. Volgens de Johns Hopkins University is het aantal sterfgevallen als gevolg van het virus in de VS meer dan 1300.

New York City in de gelijknamige staat is met 8 miljoen inwoners de grootste stad in de Verenigde Staten en een van de culturele en economische centra van het land. Restaurants, bars, scholen, musea en Broadway-shows zijn gesloten. Alle burgers krijgen het dringende advies om thuis te blijven, 'niet-vitale' voorzieningen en bedrijven zijn gesloten.

Meer uit Buitenland

Staatsmedia: Erdogan wint Turkse presidentsverkiezingen

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft de Turkse presidentsverkiezingen gewonnen, melden staatsmedia op basis van de eerste uitslagen. Na het tellen van meer dan 40 procent van de stemmen leidt Erdogan met ruim 56 procent, aldus persbureau Anadolu. Volgens de zender NTV stond Erdogan op 58 procent na telling van ruim 35 procent van de stemmen.

21 minuten geleden
Turkije in spanning na sluiting stembureaus

ANKARA (ANP) - De stembureaus in Turkije zijn om 16.00 uur Nederlandse tijd gesloten. Zo’n 61 miljoen Turken hadden zondag de gelegenheid hun stem uit te brengen voor de presidentsverkiezingen.

1 uur geleden
Turkse oppositie meldt enkele aanvallen op verkiezingswaarnemers

ISTANBUL (ANP/DPA) - Leden van de Turkse oppositie maken melding van enkele aanvallen op verkiezingswaarnemers in Istanbul en het zuidoosten van het land tijdens de presidentsverkiezingen. De voorzitter van de kiesraad stelde eerder dat de stembusgang vooralsnog probleemloos verloopt.

2 uur geleden
Belgische premier verdedigt gevangenenruil met Iran

BRUSSEL (ANP/BELGA/AFP) - De Belgische premier Alexander De Croo heeft de ruil met Iran verdedigd waarbij Teheran hulpverlener Olivier Vandecasteele vrijliet en België de Iraanse diplomaat Assadollah Assadi. Op het besluit kwam in en buiten België kritiek. "De toestand van Olivier Vandecasteele was na 455 dagen onmenselijke opsluiting "echt moeilijk en we wisten dat er niet veel geduld meer was aan de andere kant", verklaarde De Croo zondag op televisie.

3 uur geleden
Turkse kiesraad verwacht sneller uitslagen dan op 14 mei

ANKARA (ANP/DPA) - De voorzitter van de Turkse kiesraad, Ahmet Yener, verwacht dat de uitslagen van de presidentsverkiezingen van zondag sneller bekend worden dan na de eerste ronde van 14 mei. Na die stembusgang kwam de kiesraad 15 mei tegen de middag met de uitslagen. Toen waren er veel meer kandidaten die meedongen, zei Yener, en nu zijn het er maar twee, president Erdogan en de oppositieleider Kilicdaroglu. Bovendien waren er destijds ook parlementsverkiezingen wat het tellen van de stemmen heeft vertraagd.

6 uur geleden
Dode en drie gewonden door luchtaanval op Kyiv

KYIV (ANP/RTR) - Door een Russische luchtaanval op de Oekraïense hoofdstad Kyiv zijn ten minste een dode en drie gewonden gevallen, melden de Oekraïense autoriteiten. Er zouden zeker twintig drones zijn neergehaald door het afweergeschut.

7 uur geleden
Regionale verkiezingen beproeven linkse regering in Spanje

MADRID (ANP/DPA) - Meer dan 36 miljoen van de 48 miljoen Spanjaarden kunnen zondag stemmen in regionale en gemeenteraadsverkiezingen. Ook worden er in veel plaatsen burgemeesters gekozen. De uitslagen geven naar verwachting een beeld van de steun aan de linkse coalitieregering van de sociaal-democratische premier Pedro Sánchez en vooral van de populariteit van de sinds 2018 regerende premier zelf. De nationale parlementsverkiezingen staan in december op de agenda.

9 uur geleden