Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

New York start weer langzaam op

New York start weer langzaam op

NEW YORK (ANP/RTR/DPA) - Precies honderd dagen nadat de eerste besmetting met het coronavirus in de stad New York was bevestigd, zijn maandag de eerste versoepelingen van de lockdown van kracht gegaan. Zo mochten de werkzaamheden op 32.000 bouwplaatsen worden hervat en konden de winkels weer opengaan voor verkoop aan de deur.

"Vandaag is de dag dat we ons beginnen te ontdoen van deze ziekte", zei burgemeester Bill de Blasio maandag op een persconferentie in het stadsdeel Brooklyn. "Dit is de eerste dag van de heropening en het is mogelijk gemaakt door het harde werk van de New Yorkers." Hij waarschuwde er wel voor nog een een onderlinge veilige afstand van twee meter in acht te nemen en regelmatig hygiënische maatregelen te nemen zoals handen vaak te wassen.

Bij de metrostations worden gratis mondkapjes en desinfectiemiddelen uitgedeeld, zei de burgemeester. Naar schatting zouden maandag zo'n 400 000 mensen weer aan het werk kunnen gaan. Om in de komende tijd overvolle metro's te vermijden, vertrouwt de stad op het busvervoer. Meer dan 30 kilometer extra busbanen worden op korte termijn geopend, zei De Blasio. De volgende versoepelingsfase zal op zijn vroegst over twee weken in werking treden.

Wekenlang was de stad het wereldwijde epicentrum van de pandemie. Na het eerste officiële geval op 1 maart zijn in New York tot nu toe ongeveer 204.000 coronabesmettingen bevestigd. Bijna 22.000 New Yorkers zijn bezweken aan Covid-19,

Meer uit Buitenland

Half miljoen Polen in Warschau protesteren tegen regering

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - In Warschau zijn volgens de gemeente een half miljoen mensen op de been om te protesteren tegen de regering en voor vrije verkiezingen. De oppositie, onder leiding van oud-premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, organiseert de demonstratie, waarvan wordt gehoopt dat het de grootste is sinds de val van de muur.

1 uur geleden
Betogers staan stil bij verjaardag Russische dissident Navalni

MOSKOU (ANP/DPA) - Op de 47e verjaardag van de gevangen Russische dissident Aleksej Navalni hebben mensen in Rusland en elders gedemonstreerd voor zijn vrijlating. In meerdere Russische steden stonden hier en daar mensen met posters, maar zij werden onmiddellijk gearresteerd, melden burgerrechtenactivisten. Ook in onder meer Japan, Australië en Georgië werd stilgestaan bij het lot van Navalni.

1 uur geleden
Geweld in Soedan laait op na einde wapenstilstand

KHARTOEM (ANP/AFP) - In Soedan is het geweld flink toegenomen na het aflopen van een wapenstilstand. Inwoners van de hoofdstad Khartoem zeggen dat er op straat veel gevochten wordt tussen het leger en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF).

2 uur geleden
Premier België valt met fiets en is korte tijd bewusteloos

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische premier Alexander De Croo heeft zich op sociale media gemeld, een dag nadat hij tijdens een fietstocht was gevallen. Hij was kort bewusteloos en moest naar het ziekenhuis.

3 uur geleden
Groot treinongeluk in India veroorzaakt door fout in seinsysteem

BALASORE (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De grote treinramp van vrijdag in India is waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem bij het elektronisch seinsysteem. De Indiase spoorminister zegt dat is vastgesteld dat de fout daar de oorzaak is. Hij meldt ook te weten wie de schuldigen zijn, maar geeft nog geen details. Hij vindt het niet gepast om verdere uitspraken te doen totdat het onderzoek volledig is afgerond.

4 uur geleden
Arrestaties en gewonde agenten bij linkse demonstraties Leipzig

LEIPZIG (ANP/DPA) - Bij een grote extreemlinkse protestdag in Leipzig, "Tag X", zijn volgens de Duitse politie zo'n vijftig agenten gewond geraakt toen het tot botsingen kwam met de demonstranten. Twee van hen kunnen niet meer werken. Er zijn ook gewonden onder de demonstranten, maar hoeveel is onbekend. Zeker zeventig mensen zijn opgepakt.

6 uur geleden
Passagiersschip op Duitse Main lek en geëvacueerd na rammen steen

KARLSTADT (ANP) - Op de Duitse rivier Main is een passagiersschip lek geraakt nadat het een steen ramde op de rivierbodem. Niemand raakte gewond, maar de hulpdiensten rukten massaal uit voor de evacuatie van de 150 opvarenden. Volgens de politie in Beieren kwam het lek waarschijnlijk door een stuurfout.

7 uur geleden