Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

New York beëindigt alle contracten met bedrijf van Trump

New York beëindigt alle contracten met bedrijf van Trump

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse metropool New York breekt met het bedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump. Burgemeester Bill de Blasio zegt dat miljoenencontracten met The Trump Organization de prullenbak ingaan vanwege de bestorming van het Amerikaanse parlement door aanhangers van de president.

De Blasio zei bij MSNBC dat zijn stad het recht heeft om de contracten op te zeggen als de top van een bedrijf zich schuldig maakt aan criminele activiteiten. Het "oproepen tot een opstand tegen de regering van de Verenigde Staten" valt daar volgens de Democraat ook onder.

"De stad New York wil niks meer te maken hebben met The Trump Organization", vervolgde De Blasio. "Ze hebben geprofiteerd van deze contracten. Daar komt een einde aan." De contracten leveren het bedrijf van Trump volgens de burgemeester op jaarbasis zo'n 17 miljoen dollar (bijna 14 miljoen euro) op.

De contracten hebben volgens lokale media onder meer betrekking op de exploitatie van ijsbanen en een openbare golfbaan. Naast de stad New York hebben ook sommige bedrijven afstand genomen van Trump. De president hangt ook een nieuwe afzettingsprocedure boven het hoofd vanwege het geweld in het Capitool, dat aan meerdere mensen het leven heeft gekost.

Meer uit Buitenland

Duitse overheid bespaart energie: verwarming op 19 graden

BERLIJN (ANP) - De Duitse overheid gaat energie besparen in zijn gebouwen: de verwarming mag nog op maximaal 19 graden. De geplande maatregel geldt voor alle openbare gebouwen, behalve ziekenhuizen en sociale instellingen.

15 minuten geleden
Duitsland vindt kwik in rivier Oder na vondst vele dode vissen

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Het ministerie van Milieu van de Duitse deelstaat Brandenburg zegt dat kwik is gevonden in de rivier Oder nadat daar veel dode vissen werden gezien. Het Poolse milieuministerie heeft tot zondag nodig om gegevens over de waterkwaliteit te analyseren.

1 uur geleden
Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan

BERLIJN (ANP/DPA) - De voormalige bondskanselier van Duitsland Gerhard Schröder heeft het Duitse parlement aangeklaagd, omdat dat in mei privileges van hem introk, vanwege zijn warme banden met Rusland en president Poetin. De advocaat van de 78-jarige zegt dat Schröder zijn privileges terug wil.

5 uur geleden
Hongkong heeft grootste bevolkingskrimp ooit en massale emigratie

HONGKONG (ANP/AFP) - Hongkong verloor het afgelopen jaar zo'n 113.200 inwoners, volgens cijfers die de stad donderdag publiceerde. De stad heeft nu nog een geschatte 7.291.600 inwoners, een daling van 1,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het was de grootste bevolkingsafname sinds de eerste volkstelling in 1961.

7 uur geleden
Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

WASHINGTON (ANP) - De FBI zou de woning van voormalig president Donald Trump eerder deze week zijn binnengevallen vanwege "documenten over kernwapens". Dat melden bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek aan The Washington Post. Of het om geheime informatie over Amerikaanse kernwapens gaat is niet duidelijk, maar volgens de Amerikaanse krant benadrukt de zoekactie wel "hoe groot de angst is dat de documenten in verkeerde handen komen".

9 uur geleden
Bloomberg: Biden bereidt herverkiezingscampagne in 2024 voor

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden bereidt plannen voor om een herverkiezingscampagne te lanceren na de tussentijdse parlementsverkiezingen van november. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met naaste medewerkers en vertrouwelingen van Biden. Net als in 2018 zou zijn voornaamste motivatie het voorkomen van een nieuw presidentschap van Donald Trump zijn.

10 uur geleden
Gewapende aanval op FBI-kantoor Ohio verijdeld, aanvaller dood

CINCINNATI (ANP/RTR) - Een aanval van een gewapende man op het kantoor van de FBI in Cincinnati, Ohio, is verijdeld. De verdachte werd na een urenlange achtervolging neergeschoten. Hij overleed later donderdag aan zijn verwondingen.

10 uur geleden