Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

New York beëindigt alle contracten met bedrijf van Trump

New York beëindigt alle contracten met bedrijf van Trump

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse metropool New York breekt met het bedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump. Burgemeester Bill de Blasio zegt dat miljoenencontracten met The Trump Organization de prullenbak ingaan vanwege de bestorming van het Amerikaanse parlement door aanhangers van de president.

De Blasio zei bij MSNBC dat zijn stad het recht heeft om de contracten op te zeggen als de top van een bedrijf zich schuldig maakt aan criminele activiteiten. Het "oproepen tot een opstand tegen de regering van de Verenigde Staten" valt daar volgens de Democraat ook onder.

"De stad New York wil niks meer te maken hebben met The Trump Organization", vervolgde De Blasio. "Ze hebben geprofiteerd van deze contracten. Daar komt een einde aan." De contracten leveren het bedrijf van Trump volgens de burgemeester op jaarbasis zo'n 17 miljoen dollar (bijna 14 miljoen euro) op.

De contracten hebben volgens lokale media onder meer betrekking op de exploitatie van ijsbanen en een openbare golfbaan. Naast de stad New York hebben ook sommige bedrijven afstand genomen van Trump. De president hangt ook een nieuwe afzettingsprocedure boven het hoofd vanwege het geweld in het Capitool, dat aan meerdere mensen het leven heeft gekost.

Meer uit Buitenland

Negen aanklachten tegen presidentszoon Hunter Biden

LOS ANGELES (ANP) - Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, is donderdag in Los Angeles aangeklaagd voor belastingontwijking. De 53-jarige zou hebben verzuimd 1,4 miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) aan belasting te betalen, terwijl hij er volgens justitie een extravagante levensstijl op nahield.

1 uur geleden
Blinken: Israël moet meer doen om burgers in Gaza te beschermen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Israël gemaand meer te doen om burgers in Gaza te beschermen. Blinken zei donderdag dat er een kloof is tussen Israëls "intentie om burgers te beschermen en de daadwerkelijke resultaten die we zien."

3 uur geleden
Schutter Las Vegas stuurde poederbrief naar andere universiteit

LAS VEGAS (ANP) - De man die woensdag drie mensen doodschoot op een universiteit in Las Vegas en een vierde persoon verwondde, stuurde vlak voor zijn daad 22 brieven naar andere universiteiten. De brieven werden onderschept voor bezorging. In minimaal één envelop werd wit poeder aangetroffen.

3 uur geleden
Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

7 uur geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

8 uur geleden
Armenië en Azerbeidzjan werken aan normaliseren banden

BAKOE/JEREVAN (ANP/AFP) - Armenië en Azerbeidzjan laten in een zeldzame gezamenlijke verklaring weten stappen te zullen zetten om de onderlinge banden te normaliseren. Ze zijn overeengekomen het vertrouwen op te bouwen en als onderdeel daarvan zal er een gevangenenruil plaatsvinden. Bakoe laat 32 Armeense militairen vrij en Jerevan twee Azerbeidzjaanse militairen.

8 uur geleden
Witte Huis: Israël en Hamas niet dicht bij nieuwe deal

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis zegt dat Israël en Hamas niet dicht bij een nieuwe deal zijn over het instellen van een humanitaire pauze. Sinds de oorlog twee maanden geleden uitbrak, zijn de strijdende partijen één keer erin geslaagd een tijdelijk staakt-het-vuren in te voeren.

9 uur geleden