Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

New Delhi gaat versoepelen als daling coronabesmettingen doorzet

New Delhi gaat versoepelen als daling coronabesmettingen doorzet

NEW DELHI (ANP/RTR) - De Indiase hoofdstad New Delhi zal vanaf volgende week de lockdown versoepelen als het aantal coronabesmettingen blijft afnemen. De landelijke autoriteiten melden zondag net iets meer dan 240.000 bevestigde gevallen, het laagste dagcijfer in ruim een maand. Daarvan waren er zo'n 1600 afkomstig uit New Delhi.

De hoofdstad ging op 20 april in lockdown. Het aantal besmettingen dat er wordt vastgesteld, daalt al enige weken. Het percentage positieve uitslagen onder de geteste mensen ligt momenteel onder de 2,5 procent. Dat was vorige maand maar liefst 36 procent, aldus de lokale autoriteiten.

India kreeg begin april te maken met een flinke toename van het aantal infecties met het coronavirus. Als gevolg daarvan raakte de zorg in onder meer New Delhi overbelast, waardoor niet alle ernstige zieke coronapatiënten behandeld konden worden. India kreeg vanwege de kritieke situatie onder meer beademingsapparaten en medische zuurstuf toegestuurd van andere landen

Tweede golf

De tweede golf piekte volgens de statistieken zo'n twee weken geleden. Er werden toen enkele dagen elkaar achter elkaar meer dan 400.000 nieuwe infecties gedocumenteerd. Experts waarschuwen dat India in de komende maanden te maken kan krijgen met een derde golf en dat veel deelstaten nog geen 45-minners kunnen vaccineren vanwege een tekort aan middelen.

In het Aziatische land zijn 41,6 miljoen mensen volledig gevaccineerd Dat is 3,8 procent van de bevolking. Om alle Indiërs zo snel mogelijk in te enten, gaan sinds vorige maand geen coronavaccins het land meer uit. Het Indiase Serum Instituut (SII) is wereldwijd de grootste producent van coronavaccins. Volgens de fabrikant hoopt de leveringen aan andere landen eind dit jaar weer te hervatten.

Meer uit Gezond

Onderzoek: geneeskundestudenten ervaren ongewenst gedrag

DEN HAAG (ANP) - Meer dan tweehonderd coassistenten hadden in 2021 te maken met ongewenst gedrag, zo hebben zij gemeld via een enquête van belangenvereniging De Geneeskundestudent waar De Volkskrant eerder op vrijdag al over schreef. Het meest genoemde ongewenste gedrag was verbale agressie, gevolgd door seksuele intimidatie en discriminatie.

1 uur geleden
Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees, ook in Nederland

STOCKHOLM (ANP) - Europese instanties waarschuwen voor een golf salmonellabesmettingen die voornamelijk wordt veroorzaakt door kebab van kip. In Nederland zijn tot nu toe 34 gevallen gemeld. In totaal gaat het om 210 geregistreerde besmettingen in zes Europese landen en de Verenigde Staten. Niemand is overleden aan een besmetting, wel moest een deel van de geïnfecteerden naar het ziekenhuis.

19 uur geleden
Pakje sigaretten gaat vanaf zaterdag zo'n 9 euro kosten

DEN HAAG (ANP) - De accijns op tabak gaat zaterdag 1 april met 1,22 euro omhoog. Voor een pakje sigaretten van twintig stuks moet dan gemiddeld 9 euro worden neergeteld. Over een jaar komt er weer 1,22 euro bij en kost een pakje sigaretten gemiddeld 10 euro.

20 uur geleden
Aantal ziekenhuisbehandelingen naar niveau van voor corona

UTRECHT (ANP) - Het aantal ziekenhuisbehandelingen ligt weer op het niveau van voor de coronapandemie, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hoe het staat met het aantal mensen dat wacht op een ziekenhuisbehandeling is vooralsnog niet duidelijk, al geeft de NZa wel aan dat het aantal licht gedaald is.

21 uur geleden
Amsterdam UMC: een op drie vrouwen houdt klachten na keizersnede

AMSTERDAM (ANP) - Een aanzienlijk deel van de vrouwen die via een keizersnede bevallen, houdt daar op de langere termijn problemen aan over. Ongeveer een op de drie heeft last van aanhoudende buikpijn, bloedverlies of verminderde vruchtbaarheid, melden onderzoekers van Amsterdam UMC. Ze beschrijven deze klachten in een wetenschappelijke publicatie voor het eerst samenhangend als een ziektebeeld. Daar hebben ze de Engelse naam Caesarean Scar Disorder aan gegeven.

1 dag geleden
Griepepidemie suddert op een laag pitje door volgens Nivel

UTRECHT (ANP) - Huisartsen zien steeds minder mensen met griepachtige klachten, maar toch is de milde griepepidemie volgens gezondheidsinstituut Nivel nog niet voorbij. Al weken ligt het aantal huisartsbezoeken ruim onder de "epidemische grens": die hebben de deskundigen gelegd op 58 consulten per 100.000 inwoners. In de afgelopen week gingen slechts 15 op de 100.000 Nederlanders met klachten die op griep kunnen duiden naar hun huisarts.

1 dag geleden
Onderzoek: grote twijfels bij nul procent btw op groente en fruit

DEN HAAG (ANP) - Nul procent btw op groente en fruit is juridisch ingewikkeld en levert naar verwachting ook maar weinig gezondheidswinst op. Dat concluderen onderzoekers van SEO Economisch Onderzoek, die gekeken hebben naar onder meer de effecten en de uitvoerbaarheid van deze in het coalitieakkoord afgesproken belastingmaatregel. Elke mogelijke variant stuit op grote bezwaren.

1 dag geleden