Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Neurologische start-up van Tesla-baas haalt miljoenen op

Neurologische start-up van Tesla-baas haalt miljoenen op

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - De Amerikaanse start-up Neuralink, uit de koker van Tesla-baas Elon Musk, heeft meer dan 200 miljoen dollar opgehaald. Onder meer Google Ventures, de investeringstak van moederbedrijf Alphabet, investeert in het bedrijf. Neuralink ontwikkelt draadloze computerchips die in het brein geïmplanteerd kunnen worden.

Met het geld wil Neuralink een eerste product naar de markt brengen. Ook wordt het geld gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling. Valor Equity Partners, Craft Ventures en Founders Fund, die allemaal al investeerden in Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX, stopten eveneens geld in Neuralink in deze investeringsronde. Die werd geleid door investeringsmaatschappij Vy Capital uit Dubai en Google Ventures.

Neuralink wil proefpersonen verbinden met computers door elektroden in hun hersenen te implanteren. Daarvoor heeft het bedrijf al een computer gebouwd. Met de implantaten kunnen mensen computers besturen met hun gedachten, zegt het bedrijf. De draadloze implantaten moeten helpen bij de genezing van neurologische aandoeningen zoals Alzheimer en andere vormen van dementie, en beschadigingen aan de ruggengraat. Neuralink werd mede opgericht door Musk in 2016.

In april plaatste Neuralink een video online van een aapje dat chips in zijn brein had gekregen en een videospelletje speelde. Neuralink plaatste al elektroden bij ratten en een varken, waardoor hun hersenactiviteit te meten is. In juni twitterde Musk dat het eerste product van Neuralink ervoor zou zorgen dat iemand die verlamd is, met zijn brein sneller een smartphone zou kunnen bedienen dan iemand met zijn duimen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Bitcoin zakt kortstondig tot onder de 40.000 dollar

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Cryptomunt bitcoin zakte eerder op woensdag voor het eerst sinds augustus kortstondig tot onder de 40.000 dollar, omgerekend ruim 34.000 euro, maar veerde daarna weer op. De munt verloor de voorbije dagen aan waarde na toenemende kritiek van toezichthouders. Het positieve sentiment op de wereldwijde markten zorgde er evenwel voor dat de dip tot onder de 40.000 dollar van korte duur was.

47 minuten geleden
Damrak verder omhoog op belangrijke Fed-dag

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs ging woensdag verder vooruit na het stevige herstel een dag eerder. Beleggers letten vooral op de Federal Reserve (Fed), die later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken. De markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank meer details zal geven over het begin van de afbouw van de coronasteunmaatregelen.

1 uur geleden
VS doen nog geen toezegging aan Britten over vrijhandelsakkoord

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft nog geen toezeggingen gedaan over een vrijhandelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk. Volgens Biden is de kwestie alleen besproken tijdens een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson, die op bezoek was in het Witte Huis.

1 uur geleden
Taxibedrijf Uber naar verwachting bijna een winstgevend bedrijf

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Taxibedrijf en maaltijdbezorger Uber lijkt dicht bij het moment dat het Amerikaanse bedrijf eindelijk echt winstgevend is. In een nieuwe prognose houdt Uber er rekening mee dat dit in het huidige derde kwartaal voor het eerst sinds de beursgang in 2019 kan gaan gebeuren. Dat is vroeger dan eerder werd gedacht.

1 uur geleden
Ondernemingsraden akkoord met fusie RTL en Talpa

AMSTERDAM (ANP) - De ondernemingsraden van RTL Nederland en Talpa staan achter de voorgenomen fusie van de twee mediabedrijven. Na het positieve advies van de personeelsvertegenwoordigers hebben de bedrijven definitief hun handtekening gezet onder de deal, die in juni werd aangekondigd. Voor de fusie is nog wel toestemming van markttoezichthouders nodig. RTL en Talpa verwachten dat het hele proces in de eerste helft van volgend jaar is afgerond.

2 uur geleden
Beurshandel in teken rentebesluit Federal Reserve

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse beurs kijken woensdag vooral naar de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve later op de dag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zal maken. De markten verwachten dat de Amerikaanse centrale bank meer details zal geven over het begin van de afbouw van de coronasteunmaatregelen. De lager dan verwachte inflatie in augustus biedt de Fed mogelijk wat speelruimte om nog even te wachten met het terugdraaien van de coronasteun.

2 uur geleden
Nikkei sluit lager na rentebesluit Bank of Japan

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio ging woensdag verder omlaag na de zware koersverliezen een dag eerder. Beleggers verwerkten het besluit van de Bank of Japan om het monetaire beleid ongewijzigd te laten. De Japanse centrale bank waarschuwde wel dat de werkgelegenheid en de inkomenssituatie zwak blijven vanwege de impact van de coronapandemie, terwijl de private consumptie blijft stagneren. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

2 uur geleden