Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nets laten ongevaccineerde basketballer Irving niet spelen

Nets laten ongevaccineerde basketballer Irving niet spelen

NEW YORK (ANP/RTR) - Basketballer Kyrie Irving van de Brooklyn Nets mag geen wedstrijden spelen of trainen met het team totdat hij gevaccineerd is tegen het coronavirus. Dat heeft de ploeg uit de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gezegd in de rel rondom de vaccinatiestatus van de profbasketballer.

Irving verzet zich tegen de vaccinatie, maar in de stad New York staan de autoriteiten niet toe dat ongevaccineerden aan binnensport doen.

"Gezien de ontwikkelingen en na grondig overleg hebben we besloten dat Irving niet zal spelen of trainen met het team totdat hij aangemerkt is als volledig deelnemer", liet algemeen directeur Sean Marks van de Nets weten. "Kyrie heeft een persoonlijke keuze gemaakt en we respecteren dat. Op dit moment weerhoudt zijn keuze hem ervan een volledig lid van het team te kunnen zijn en we staan geen teamleden toe om actief te zijn met gedeeltelijke beschikbaarheid."

Doelen

"Het is van belang dat we blijven bouwen aan de chemie in het team en vasthouden aan onze waarden van dingen samen doen en offers brengen", zegt Marks. "Onze doelen voor het kampioenschap zijn niet veranderd en om die doelen te bereiken, moet ieder lid van onze organisatie dezelfde kant op kijken."

Irvings weigering om het vaccin te nemen, kan hem miljoenen gaan kosten. De profliga NBA en de spelersbond zijn het eens geworden dat spelers een deel van hun salaris inleveren als ze vanwege de vaccinatieregels niet in thuiswedstrijden kunnen uitkomen. Volgens de Amerikaanse sportzender ESPN levert Irving dan 381.000 dollar (ongeveer 325.000 euro) aan salaris in per wedstrijd die hij niet kan meespelen.

Meer uit Sport

Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

14 minuten geleden
Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

22 minuten geleden
Van de Zandschulp verliest in Parijs van Argentijnse qualifier

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

2 uur geleden
Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De hockeymannen van Pinoké hebben voor het eerst de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. Het team van trainer Jesse Mahieu was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor recordkampioen Bloemendaal: 0-4. De eerste ontmoeting eindigde twee dagen eerder onbeslist (1-1). De emoties kregen na de vierde treffer de overhand bij Mahieu, die langs de lijn al een klein feestje vierde met zijn spelers en stafleden.

2 uur geleden
Basketballers ZZ Leiden pakken na bizarre slotfase nationale titel

LEIDEN (ANP) - De basketballers van ZZ Leiden hebben na een bizarre slotfase in de finale de nationale titel veroverd. De ploeg van coach Douglas Spradley was in de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs met 82-81 net iets sterker dan Donar uit Groningen. Het is de vijfde titel voor Leiden.

3 uur geleden
Wielrenner Tulett wint Ronde van Noorwegen, etappe voor Kristoff

STAVANGER (ANP) - Wielrenner Ben Tulett heeft de Ronde van Noorwegen gewonnen. De Britse renner van Ineos Grenadiers behield in de derde en laatste etappe zijn leidende positie. De rit met start en finish in Stavanger over 151,2 kilometer werd gewonnen door de Noor Alexander Kristoff van Uno-X Pro Cycling.

4 uur geleden
Hockeysters Amsterdam veroveren landstitel na shoot-outs

BILTHOVEN (ANP) - De hockeysters van Amsterdam zijn landskampioen geworden. Amsterdam won in Bilthoven van SCHC na de shoot-outs nadat beide wedstrijden in 2-2 waren geëindigd. Aanvoerster Maria Verschoor maakte de beslissende score in de shoot-outs.

5 uur geleden