Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix verliest in een handelsdag een vijfde van beurswaarde

Netflix verliest in een handelsdag een vijfde van beurswaarde

NEW YORK (ANP) - Netflix heeft vrijdag in een dag handel ruim een vijfde van zijn beurswaarde verloren. Beleggers schrokken van het tegenvallende aantal nieuwe abonnees van de videostreamingdienst. De aandelenbeurzen in New York sloten vrijdag ook weer diep in het rood, waarmee de forse koersverliezen van deze week een vervolg kregen.

De markten bleven in de ban van de rentevrees. De rentes op de obligatiemarkten zitten in de lift door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank het belangrijkste rentetarief dit jaar flink gaat verhogen om de hard oplopende inflatie aan te pakken. Hogere rentetarieven zijn slecht nieuws voor risicovollere beleggingen als aandelen en voor techaandelen in het bijzonder.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent lager op 34.265,37 punten en de brede S&P 500 zakte 1,9 procent tot 4397,94 punten. De Nasdaq daalde 2,7 procent tot 13.768,92 punten. In het laatste uur van de handel daalde de Nasdaq nog stevig. De index is sinds het begin van het jaar 11 procent kwijtgeraakt.

Toegenomen concurrentie

Netflix haalde 8,3 miljoen nieuwe abonnees binnen in het vierde kwartaal en dat was minder dan het bedrijf had verwacht. Voor het lopende kwartaal denkt Netflix 2,5 miljoen nieuwe klanten binnen te halen en dat stelde analisten teleur. Mogelijk hebben prijsverhogingen voor abonnementen de populariteit van Netflix ondermijnd. De reden voor de teleurstellende cijfers kan ook de toegenomen concurrentie zijn. Zo hebben veel consumenten nu naast Netflix ook de keuze uit streamingdiensten als Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video en HBO. Het aandeel Netflix daalde uiteindelijk meer dan 21,8 procent.

Andere mediabedrijven die veel met streaming doen daalden mee. Zo ging Disney bijna 7 procent omlaag. ViacomCBS verloor 6,3 procent en Roku leverde 9 procent in.

Fitnessapparatuur

Peloton toonde herstel en won 11,7 procent. De fabrikant van fitnessapparatuur voor thuisgebruik kelderde een dag eerder 24 procent. Het bedrijf zou volgens zakenzender CNBC de productie van hometrainers en loopbanden tijdelijk opschorten vanwege een sterk afgezwakte vraag. Dat ontkende Peloton, maar het verlaagde de verwachtingen voor 2022 wel fors. Ook gaat het banen schrappen om de kosten te verlagen.

De euro was 1,1339 dollar waard, tegenover 1,1342 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 84,72 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 87,62 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Mercedes-Benz veilt 300 SLR Uhlenhaut Coupé voor 135 miljoen euro

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - Een Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955 is eerder deze maand geveild voor een recordbedrag van 135 miljoen euro. Dat heeft topman Ola Källenius van de Duitse autofabrikant bevestigd. Dat maakt het verreweg de duurste auto ooit verkocht, al is het mogelijk dat er privé nog meer is betaald voor een auto.

1 uur geleden
Harley-Davidson onderuit op Wall Street na stilleggen productie

NEW YORK (ANP) - Harley-Davidson is donderdag flink lager gezet op Wall Street. De fabrikant van motorfietsen legt de productie de komende twee weken grotendeels stil vanwege een probleem bij een leverancier van onderdelen. De aandelenbeurzen in New York sloten wat lager na de zeer zware verliezen van een dag eerder.

1 uur geleden
Harley-Davidson legt productie stil om probleem bij leverancier

MILWAUKEE (ANP/BLOOMBERG) - Harley-Davidson gaat zijn productie de komende twee weken grotendeels stilleggen vanwege een probleem bij een leverancier van onderdelen. De Amerikaanse motorfietsenfabrikant heeft de beslissing met "een overvloed aan voorzichtigheid" genomen omdat de leverancier kampt met een "regelgevingskwestie". Het is niet duidelijk om welke leverancier of om welke onderdelen het gaat omdat Harley-Davidson niet meer informatie wil geven.

3 uur geleden
Kleine brouwers verwachten prijsverhogingen door gestegen kosten

DEN HAAG (ANP) - Kleine bierbrouwers verwachten dit jaar de prijzen te moeten verhogen door gestegen kosten, melden ze na een rondgang van het ANP op de negende editie van het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. "Als prijsstijgingen zo extreem zijn, moet je daar in mee gaan", zegt Henk Timmerman, oprichter en mede-eigenaar van brouwerij Maallust uit Veenhuizen, winnaar van het Beste Bier van Nederland 2022.

3 uur geleden
Twitter: overname door Musk niet 'on hold'

SAN FRANCISCO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De overname van Twitter door miljardair Elon Musk gaat gewoon door. Dat hebben directeuren van Twitter aan medewerkers van het socialmediaplatform verteld tijdens een onlinebijeenkomst. Ook wordt er niet opnieuw onderhandeld over de overnameprijs.

4 uur geleden
Graanexport Oekraïne in mei sterk gedaald door oorlog

KIEV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft deze maand bijna twee derde minder graan geëxporteerd dan een jaar eerder. Sinds het begin van mei voerde het door Rusland aangevallen land 643.000 ton graan uit, meldt het Oekraïense ministerie voor landbouw. Dat was in dezelfde periode in 2021 nog 1,8 miljoen ton.

5 uur geleden
EU-parlement voor minimaal 15 procent winstbelasting multinational

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement is voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting voor multinationals met een jaaromzet van 750 miljoen euro of meer. Tijdens een plenaire zitting in Brussel stemde het parlement in met het beoogde minimale belastingtarief dat onderdeel is van een akkoord tussen bijna 140 landen over een wereldwijde belastingherziening. Die is bedoeld om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan.

5 uur geleden