Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix stijgt op afwachtend Wall Street na positief rapport

Netflix stijgt op afwachtend Wall Street na positief rapport

NEW YORK (ANP) - Netflix behoorde woensdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo kwamen met een positief rapport over de streamingdienst, waarin het koersdoel van het aandeel werd opgeschroefd tot 500 dollar. Dat is het hoogste koersdoel voor Netflix onder de Wall Street-analisten. Ook de kenners van JPMorgan verhoogden hun koersdoel voor het aandeel Netflix, dat 2,4 procent steeg.

De algehele stemming op de New Yorkse beursvloeren bleef terughoudend. Na de recente sterke opmars die volgde op het verhogen van het schuldenplafond van de overheid en het optimisme over de ontwikkelingen rond de toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI), zoeken beleggers naar richting.

Een sterker dan verwachte daling van de Chinese export in mei wakkerde daarnaast de vrees aan dat de wereldwijde vraag naar goederen afneemt door de verslechterde economische vooruitzichten. De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent lager op 33.551 punten. De brede S&P 500, die dinsdag de hoogste slotstand bereikte sinds augustus vorig jaar, steeg 0,1 procent tot 4290 punten. Techbeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 13.346 punten.

Koerswinst Boeing

Coinbase toonde wat herstel en won 1,7 procent. De cryptobeurs verloor een dag eerder ruim 12 procent. Die koersval volgde op de aanklachten tegen het platform die toezichthouder SEC aankondigde.

Boeing won 0,2 procent. Het aandeel zakte dinsdag bijna 1 procent nadat bekend was geworden dat de vliegtuigbouwer de levering van ongeveer negentig 787 Dreamliner-vliegtuigen uitstelt, omdat er bij de productie fouten zijn ontdekt.

Kwartaalcijfer Stitch Fix

Soepfabrikant Campbell Soup verloor bijna 9 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Yext maakte een koerssprong van 33 procent. Het online marketingbedrijf verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij sterke resultaten in het afgelopen kwartaal.

Online kleding- en stylingsbedrijf Stitch Fix schoot ruim 22 procent omhoog na goed ontvangen resultaten. Ook de kwartaalcijfers van restaurant- en entertainmentbedrijf Dave & Buster's (plus 19 procent) vielen in de smaak bij beleggers.

Dollar- en oliekoers

De euro steeg 0,4 procent en was 1,0728 dollar waard. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 72,19 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer, op 76,71 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

20 minuten geleden
Campings worden steeds populairder in meivakantie, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Mensen brengen de meivakantie steeds vaker door op een Nederlandse camping, meldt ABN AMRO. Het aantal overnachtingen tijdens de meivakantie is in 2023 gestegen naar ruim 6000, dat is 80 procent meer dan vier jaar eerder. De bank verwacht dit jaar een verdubbeling vergeleken met 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

31 minuten geleden
Kwart bestelauto's mag zero-emissiezone volgend jaar niet in

DEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart van alle bestelauto's in Nederland mag vanaf volgend jaar een groot aantal binnensteden niet meer in, omdat ze te vervuilend zijn. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van eigen onderzoek.

31 minuten geleden
Microsoft profiteert flink van clouddiensten en AI-toepassingen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft heeft het afgelopen kwartaal flink geprofiteerd van de vraag naar zijn clouddiensten. De omzet uit deze tak steeg sterker dan de algehele omzet en was goed voor het grootste deel van alle opbrengsten van het techconcern. Ook toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) leverden meer op.

1 uur geleden
Facebook-moeder Meta Platforms grote verliezer op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, is donderdag flink lager geƫindigd op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf publiceerde woensdag zijn kwartaalresultaten, waarbij het onder andere meldde meer kosten te maken voor de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het aandeel eindigde 10,6 procent lager waarmee het ruim 100 miljard dollar aan beurswaarde verloor.

2 uur geleden
Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996, ziet wijnorganisatie

PARIJS (ANP/RTR) - De hoeveelheid wijn die wereldwijd werd gedronken, bereikte vorig jaar het laagste niveau in 27 jaar, meldt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV). De organisatie wijt dit aan de gestegen wijnprijs, die mensen ontmoedigt om zo nu en dan een flesje te kopen.

3 uur geleden
FT: VS willen dat bondgenoten Chinese chip-export verder inperken

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten willen dat bondgenoten de export van chips en daaraan gerelateerde goederen en technologie naar China verder inperken. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Volgens hen hebben de VS aangedrongen bij Nederland, Japan en Zuid-Korea om de huidige exportcontroles daarom agressiever uit te voeren, schrijft FT.

3 uur geleden