Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix ontslaat 300 mensen om kosten onder controle te krijgen

Netflix ontslaat 300 mensen om kosten onder controle te krijgen

LOS GATOS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Netflix ontslaat nog eens zo'n driehonderd werknemers in een poging de kosten onder controle te krijgen. De streamingdienst gaat het momenteel niet meer zo voor de wind als tijdens de coronapandemie toen er heel veel abonnees bijkwamen. Vorige maand kondigde het bedrijf daarom al aan dat er voor 150 werknemers geen plek meer was.

De nieuwe ingreep treft in principe heel het bedrijf. Maar het merendeel van de banen verdwijnt in de Verenigde Staten. Of er ook arbeidsplaatsen verloren gaan in Nederland, is niet naar buiten gebracht.

In april werd al duidelijk dat de streamingdienst voor het eerst sinds 2011 abonnees was verloren. Netflix had aan het einde van het eerste kwartaal 200.000 betalende gebruikers minder dan drie maanden eerder.

Prijsverhoging

De abonneeproblemen van Netflix zijn volgens kenners deels te wijten aan een prijsverhoging bij het platform begin dit jaar. Daarbij kampt Netflix tegenwoordig met stevige concurrentie. Webwinkelconcern Amazon en entertainmentreus Walt Disney timmeren al een tijd aan de weg met hun eigen streamingdiensten.

Netflix is van plan om met een nieuw en goedkoper abonnement te komen waarmee kijkers advertenties zien voorafgaand aan en tussen films en series door. Daarmee hoopt de onderneming volgens co-topman Ted Sarandos nog een grote groep mensen te verleiden om ook een Netflix-account te nemen, heeft hij gezegd op het Cannes Lions-festival. Details als de prijs en de introductiedatum van die nieuwe abonnementsvorm zijn nog niet bekend. Netflix praat nog met diverse bedrijven over mogelijke reclamepartnerschappen.

Meer uit Financieel

Luchthaven Parijs biedt meer loon om staking te voorkomen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Aéroports de Paris, de uitbater van luchthaven Parijs-Charles de Gaulle, heeft een nieuw voorstel gedaan voor een verhoging van het loon van personeel. Het bedrijf hoopt daarmee een nieuwe staking af te wenden.

28 minuten geleden
ACM maakt experimenten met waterstof in woonwijk mogelijk

DEN HAAG (ANP) - Netbeheerders en energieleveranciers mogen binnenkort gaan experimenteren met waterstof voor de verwarming van huizen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) staat proefprojecten met waterstof in de gebouwde omgeving toe als bedrijven "de veiligheid van projecten goed borgen" en zich houden aan de regels voor consumentenbescherming.

45 minuten geleden
Schiphol haalt commercieel directeur van onlinesupermarkt Picnic

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol haalt zijn nieuwe commercieel directeur van onlinesupermarkt Picnic. Daar was Arthur Reijnhart afgelopen tijd verantwoordelijk voor het werven van personeel en het uitbreiden en laten groeien van Picnic in Duitsland.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon en chipbedrijven onderaan in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon en de chipbedrijven ASMI, Besi en ASML stonden dinsdag onderaan in de AEX-index, die een eerdere winst weer zag verdampen. De vrees dat de eurozone in een recessie zal belanden bleef boven de markten hangen. Een economische krimp geeft de Europese Centrale Bank (ECB) weinig ruimte om de hoge inflatie te bestrijden met renteverhogingen. De euro zakte mede daardoor tot het laagste niveau in meer dan twintig jaar.

1 uur geleden
Marktplaats ziet sterke vraag naar campers door chaos luchthavens

ROTTERDAM (ANP) - Door de chaos op luchthavens in Nederland is de vraag naar campers en caravans de afgelopen maanden omhooggeschoten, meldt verkoopsite Marktplaats. Volgens het handelsplatform werd hier het afgelopen half jaar ruim 14 miljoen keer naar gezocht. Dat komt neer op een stijging van 56 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen er nog meerdere coronarestricties golden.

1 uur geleden
Euro zakt naar laagste niveau in twintig jaar door recessievrees

AMSTERDAM (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De euro is gezakt naar het laagste niveau ten opzichte van de Amerikaanse dollar in twintig jaar. De daling wordt veroorzaakt door het toenemende risico op een recessie in het eurogebied. Dit voedt de speculatie dat de Europese Centrale Bank (ECB) voorzichtiger zal zijn met het verhogen van de rente in de eurozone.

2 uur geleden
Aandeel hernieuwbare bronnen in stroomproductie neemt verder toe

DEN HAAG (ANP) - Het aandeel van hernieuwbare bronnen in de productie van stroom in Nederland is in het eerste halfjaar gestegen naar 41 procent. In dezelfde periode een jaar geleden was dat nog 33 procent. De groei is een flinke stap op weg naar het doel in 2030. Dan moet ongeveer driekwart van de stroom uit hernieuwbare bronnen komen, meldt Energieopwek.nl.

3 uur geleden