Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix omhoog op Wall Street na meevallende resultaten

Netflix omhoog op Wall Street na meevallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Netflix behoorde woensdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst werd bijna 1 procent hoger gezet dankzij meevallende resultaten. Netflix zag het aantal abonnees voor het tweede kwartaal op rij dalen, maar de afname van zo'n 1 miljoen betalende klanten was minder groot dan gevreesd. Het bedrijf denkt ook dat de bodem voorlopig is bereikt en verwacht in de zomerperiode er weer 1 miljoen abonnees bij te krijgen.

De graadmeters op Wall Street lieten een wisselend beeld zien na de sterke opmars een dag eerder. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening licht lager op 31.800 punten. De brede S&P 500 steeg een fractie tot 3936 punten en techgraadmeter Nasdaq klom 0,4 procent tot 11.755 punten.

Tesla, dat na de slotbel met resultaten komt, won 1 procent. De fabrikant van elektrische auto's liet begin deze maand al weten in het tweede kwartaal minder auto's te hebben geleverd dan in het eerste kwartaal. Tesla kampte vooral met de strenge coronamaatregelen in China, die zorgden voor minder productie in de fabriek van het bedrijf in dat land. Ook verklaarde Tesla-topman Elon Musk dat de nieuwe fabrieken van de autobouwer in Duitsland en Texas miljarden dollars verliezen vanwege hoge kosten en moeilijkheden om de productie snel op te voeren.

Apple

Apple ging 0,3 procent vooruit. Het aantal verscheepte mobiele telefoons in China veerde in juni met ruim 9 procent op dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen in het land. De iPhone van Apple was daarbij verantwoordelijk voor het merendeel van de stijging.

Baker Hughes kelderde ruim 11 procent. De oliedienstverlener boekte afgelopen kwartaal veel minder winst dan analisten hadden voorzien. Ook de omzet viel lager uit dan verwacht. Het bedrijf sprak van verschillende uitdagingen waaronder een tekort aan onderdelen en hogere kosten.

NXP Semiconductors werd 0,8 procent lager gezet. De in New York genoteerde Eindhovense chipfabrikant gaat samen met het Taiwanese elektronicabedrijf Foxconn platforms voor elektrische auto's ontwikkelen. Foxconn is vooral bekend als producent van iPhones voor Apple, maar wil zijn werkterrein verbreden naar de ontwikkeling van auto's.

Meer uit Financieel

Philips-topman ziet nog 'weg te gaan' na schikkingen in apneuzaak

AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft een "stevig fundament" gelegd om de problemen rond de apneu-apparaten achter zich te laten en de resultaten te verbeteren. Maar er is ook nog "een weg te gaan", zei topman Roy Jakobs aan het begin van de aandeelhoudersvergadering van het medisch-technologische bedrijf.

4 minuten geleden
HBO Max volgt voorbeeld concurrentie, kondigt prijsverhoging aan

NEW YORK (ANP) - Streamingdienst HBO Max gaat de prijs voor een standaardabonnement vanaf juni verhogen van 7,99 euro naar 9,99 euro. Ook komt er een goedkoper abonnement met reclame en een duurder premiumabonnement bij. Daarmee is de Amerikaanse streamingdienst niet de eerste partij die de prijzen verhoogt.

14 minuten geleden
AEX-index breekt voor het eerst door 900-puntengrens

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs is de AEX-index dinsdag voor het eerst in de geschiedenis door de 900-puntengrens gebroken. De hoofdindex, die bestaat uit de 25 grootste bedrijven op de Nederlandse beurs, bereikte omstreeks 15.10 uur de grens van 900,00 punten. Dat is de hoogste stand ooit.

15 minuten geleden
Disney+ en Hulu voor het eerst winstgevend door toename abonnees

BURBANK (ANP/BLOOMBERG) - Streamingdiensten Disney+ en Hulu zijn voor het eerst in hun bestaan winstgevend dankzij een toename van het aantal abonnees. Wereldwijd kreeg Disney+ er ruim 6 miljoen abonnees bij, wat samen met kostenbesparingen voor een positief resultaat zorgde.

1 uur geleden
Dure sportauto's leveren Ferrari meer op

MARANELLO (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari heeft in het eerste kwartaal evenveel auto's verscheept als in dezelfde periode een jaar eerder, maar heeft daar wel flink meer aan verdiend. Het bedrijf zag de inkomsten stijgen, mede omdat Ferrari de prijzen heeft verhoogd. Ook profiteert de sportwagenfabrikant van de verkoop van dure modellen zoals de Daytona SP3, die voor 2 miljoen euro de showroom uit gaat.

1 uur geleden
Duitse bedrijven hekelen extremisme in aanloop EU-verkiezingen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Een alliantie van ruim dertig grote Duitse bedrijven, waaronder Siemens en Volkswagen, neemt in de aanloop naar de Europese verkiezingen stelling tegen extremisme. Onder het motto "Wij staan voor waarden" roepen ze hun ongeveer 1,7 miljoen werknemers op om in juni naar de stembus te gaan.

1 uur geleden
Hof verwijst conflict moeder Gamma en Karwei terug naar arbitrage

ARNHEM (ANP) - Intergamma, het concern achter bouwmarkten Gamma en Karwei, heeft een overwinning behaald in een conflict met zijn grootste franchisenemer BG Retail. Dit bedrijf kreeg eerder in arbitrageprocedures gelijk dat Intergamma bepaalde bonussen volledig moest doorbetalen. Maar volgens het gerechtshof in Arnhem moet de arbitrage opnieuw naar de zaak kijken, omdat Intergamma oude e-mails heeft ontdekt.

3 uur geleden