Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix na positief analistenrapport bij winnaars op Wall Street

Netflix na positief analistenrapport bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Netflix stond vrijdag bij opening van de aandelenbeurzen in New York bij de winnaars. Het aandeel van de streamingdienst profiteerde van een positief analistenrapport. Volgens de kenners van de Amerikaanse bank Wells Fargo gaat Netflix een sterk jaar tegemoet dankzij de lancering van een goedkoper, door advertenties ondersteund abonnement. Het aandeel won daarop dik 4 procent.

Autoconcern Tesla stond in de vroege handel ruim 1 procent hoger, ondanks een tegenvaller in China. Volgens persbureau Reuters legt de autofabrikant de productie van de Model Y in de grote fabriek in Shanghai tussen 25 december en 1 januari stil. De onderbreking zou onderdeel zijn van een geplande productieverlaging van ongeveer 30 procent van dat automodel in de Chinese fabriek. Eerder deden al berichten de ronde dat er bij die fabriek van Tesla sprake zou zijn van overcapaciteit.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent lager op 33.748 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,1 procent, tot 3959 punten. Techgraadmeter Nasdaq leverde 0,3 procent in op 11.053 punten. Beleggers verwerkten onder andere nieuwe gegevens over de inflatie in de Verenigde Staten. Zo werd voorbeurs bekendgemaakt dat de prijzen die Amerikaanse producenten voor hun goederen rekenen in november harder dan verwacht zijn gestegen. Volgende week dinsdag komen nog de Amerikaanse consumentenprijzen naar buiten die ook een belangrijke rol spelen in het rentebeleid van de centrale bank.

Chipproducent Broadcom en Manchester United

Sportmerk Lululemon (min 9,3 procent) behoorde tot de grootste dalers op Wall Street na cijfers. Vooral de verwachtingen voor het huidige kwartaal stelden teleur. Broadcom won op zijn beurt een kleine 3 procent. De Amerikaanse chip- en softwareproducent behaalde in zijn gebroken boekjaar een recordomzet. Ook voor het huidige kwartaal rekent het bedrijf op een verdere omzetgroei. Daarnaast keert Broadcom meer dividend uit.

Verder steeg Manchester United circa 1 procent. De Amerikaanse eigenaren van de Britse voetbalclub, de familie Glazer, hebben hun gebruikelijke halfjaarlijkse dividend niet opgenomen omdat ze de club willen verkopen. Vanwege de tegenvallende sportieve prestaties van de club hadden de fans al opgeroepen om geen dividend uit te keren totdat er een nieuwe eigenaar is gevonden. De familie Glazer bevestigde onlangs te kijken naar een mogelijke verkoop van de Engelse club van de Nederlandse trainer Erik ten Hag.

Dollar- en oliekoers

De euro was 1,0535 dollar waard, tegen 1,0554 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent meer op 71,78 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 76,40 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 minuut geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

4 minuten geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

5 uur geleden
Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

WILLEMSTAD (ANP) - Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.

8 uur geleden
AI-bedrijf Nvidia verliest ruwweg 200 miljard aan beurswaarde

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Chipconcern Nvidia heeft op Wall Street vrijdag ruwweg 200 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Het grote vertrouwen van de financiële markten in alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, lijkt een flinke knauw te hebben gekregen. Beleggers hebben de maker van chips voor AI-toepassingen 10 procent lager gezet door zorgen dat de aanstaande kwartaalcijfers van Nvidia wel eens tegen kunnen vallen.

10 uur geleden
Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

UTRECHT (ANP) - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

11 uur geleden
Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

13 uur geleden