Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix gaat concurrentie achterna en komt ook met prijsverhoging

Netflix gaat concurrentie achterna en komt ook met prijsverhoging

NEW YORK (ANP/BELGA) - Netflix verhoogt voor het eerst sinds 2021 de prijzen voor abonnementen in Nederland. Daardoor zijn kijkers van de streamingdienst tot enkele euro's per maand meer kwijt. Eerder gingen de prijzen bij rivalen als Amazon Prime en Disney+ ook al omhoog.

Een basisabonnement van Netflix, waarmee gebruikers films en series op één scherm tegelijk kunnen bekijken, wordt 1 euro duurder en kost voortaan 8,99 euro per maand. Wie op twee schermen tegelijk wil kunnen kijken, telt daar voortaan maandelijks 13,99 in plaats van 11,99 euro voor neer. Het duurste abonnement - tot vier schermen tegelijk - kent de grootste prijsverhoging, met 3 euro tot 18,99 euro per maand.

De Nederlandse prijs van Amazon Prime ging vorig jaar oktober al omhoog van 2,99 euro naar 4,99 euro per maand. Disney+ volgde met een prijsverhoging waardoor een abonnement tegenwoordig 10,99 euro per maand kost, in plaats van 9,99 euro.

Met de prijsstijgingen hopen de streamingdiensten hun resultaten aan te sterken, want volgens de bedrijven achter de diensten gaat het vooral om de marges. Zo kondigde Netflix eerder dit jaar nog aan dat het in zijn kwartaalberichten gaat stoppen met het delen van de totale abonnee-aantallen, omdat die cijfers volgens het bedrijf "slechts een onderdeel" vormen van de totale groei.

Bij HBO Max zit er ook een prijsverhoging aan te komen. De dienst kondigde eerder deze week aan dat de prijs voor een standaardabonnement vanaf juni wordt opgekrikt van 7,99 euro naar 9,99 euro. Ook komt er daar een goedkoper abonnement met reclame en een duurder premiumabonnement bij.

Meer uit Financieel

Zwitserse horlogemakers profiteren van vraag uit VS en Japan

BIEL (ANP/BLOOMBERG) - De export van Zwitserse horloges, met bekende merken als Rolex, Swatch, Omega, Patek Philippe en Breitling, boekte in april een verrassende stijging. Een heropleving van de vraag naar dure polsklokken in de Verenigde Staten en Japan compenseerde de aanhoudende zwakke vraag uit China.

12 minuten geleden
Google steekt 2 miljard in datacenter en clouddiensten Maleisië

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Google wil 2 miljard dollar steken in zijn activiteiten in Maleisië. Het geld wordt onder meer gebruikt voor het ontwikkelen van zijn eerste datacenter in dat land en voor clouddiensten, meldt moederbedrijf Alphabet. Het is volgens het concern de grootste investering die het ooit heeft gedaan in Maleisië.

55 minuten geleden
Chinese regering heft ban op Australisch rundvlees op

CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - China beëindigt de importheffingen op Australisch rundvlees. De Australische regering heeft dit te horen gekregen. Rundvlees was een van de Australische exportproducten die in 2020 getroffen werden door Chinese sancties.

1 uur geleden
Thuisbezorgd-eigenaar stijgt op Damrak na deal met Amazon

AMSTERDAM (ANP) - Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway behoorde donderdag tot de stijgers op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden positief op het nieuws dat Amazon de samenwerking met de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub wil uitbreiden. Het webwinkelconcern had al een belang van 4 procent in het Amerikaanse dochterbedrijf van Just Eat Takeaway.

2 uur geleden
Amazon breidt samenwerking met Just Eat Takeway-dochter Grubhub uit

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Amazon breidt de samenwerking met de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub uit. Klanten van Grubhub, onderdeel van het in Amsterdam gevestigde Just Eat Takeaway, kunnen voortaan ook maaltijden bestellen via de website en app van Amazon Prime.

2 uur geleden
Stroomverbruik India naar record door extreme hittegolf

NEW DELHI (ANP/RTR) - Het stroomverbruik in India is naar een record gestegen, omdat een groot deel van het land gebukt gaat onder een extreme hittegolf en mensen verkoeling zoeken door bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren.

2 uur geleden
AEX koerst af op lager begin, focus blijft op inflatie

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt donderdag verder weg te zakken, na de verliesbeurt een dag eerder. De aandelenhandel blijft in de ban van de inflatiecijfers van de eurozone en de Verenigde Staten, die vrijdag naar buiten komen. Woensdag bleek dat de inflatie Duitsland, de grootste economie van de eurozone, in mei weer licht is toegenomen.

2 uur geleden