Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix en wapenfabrikanten winnen op Wall Street

Netflix en wapenfabrikanten winnen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beleggers reageerden donderdag positief op een nieuwe ontslagronde bij Netflix. De streamingdienst ontslaat nog eens zo'n driehonderd werknemers in een poging de kosten onder controle te krijgen. Daarnaast kenden wapenfabrikanten een goede beursdag nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof aangaf dat Amerikanen in het openbaar een vuurwapen op zak mogen hebben.

Het aandeel Netflix werd bijna 2 procent hoger gezet. De onderneming gaat het momenteel niet meer zo voor de wind als tijdens de coronapandemie, toen er heel veel abonnees bijkwamen. In april werd duidelijk dat de streamingdienst voor het eerst sinds 2011 abonnees aan het verliezen was. Vorige maand kondigde de onderneming ook al aan dat er voor 150 werknemers geen plek meer was.

Wapenfabrikanten Sturm Ruger en Smith & Wesson Brands kregen er tot bijna 10 procent aan beurswaarde bij. De zaak bij het Hooggerechtshof draaide om beperkingen die de staat New York had verbonden aan het dragen van wapens. De staat had bij wet vastgelegd dat inwoners alleen met een vergunning een vuurwapen bij zich mogen hebben. Maar volgens het Hooggerechtshof schendt New York daarmee onder meer het tweede amendement van de Grondwet.

Recessie

Beleggers trachten verder de zorgen over een mogelijke recessie van zich af te schudden. De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent in de plus op 30.677,36 punten. De brede S&P 500 klom 1 procent tot 3795,73 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 1,6 procent tot 11.232,19 punten.

Tesla wist ook de aandacht op zich gericht na uitlatingen van topman Elon Musk dat de nieuwe fabrieken in Duitsland en Texas miljarden verliezen lijden. De fabrieken van de producent van elektrische auto's kampen met hoge kosten en zijn volgens Musk "gigantische geldverbrandende hoogovens". Tesla sloot 0,4 procent in de min.

Nike

Nike eindigde een kleine 3 procent in de plus na een bericht dat de sportkledingfabrikant zich volledig terugtrekt uit Rusland. Drie maanden geleden staakte het sportmerk al zijn activiteiten in het land vanwege de Russische invasie van Oekraïne.

Huizenbouwer KB Home won verder bijna 9 procent na goed ontvangen resultaten. Het bedrijf waarschuwde wel dat de hogere rentetarieven en hoge huizenprijzen de omzetgroei onder druk beginnen te zetten.

Beleggers kregen ook nog nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt te verwerken. Een vat Amerikaanse olie daalde 2 procent in waarde tot 104,11 dollar. Brentolie werd 1,7 procent goedkoper op 109,86 dollar per vat. De euro was daarnaast 1,0524 dollar waard, tegenover 1,0521 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Retailer Bed Bath & Beyond hard onderuit op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Bed Bad & Beyond behoorde woensdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse winkelketen voor huishoudelijke artikelen ziet topman Mark Tritton vertrekken na teleurstellende resultaten in het afgelopen kwartaal. De retailer zag de kwartaalomzet sterker dan verwacht afnemen. Ook het verlies pakt veel groter uit dan gevreesd. Bestuurslid Sue Gove neemt de taken van Tritton tijdelijk waar tot er een permanente vervanger is gevonden. Het aandeel kelderde dik 20 procent.

3 minuten geleden
Windstil weer kan energiezorgen in Duitsland vergroten

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse energieprijzen kunnen de komende tijd nog verder stijgen als gevolg van het weer. De komende week wordt weinig wind voorspeld en daardoor wekt Duitsland ook minder schone energie op. Duitsland wint een relatief groot deel van zijn hernieuwbare energie op met windmolens op land.

54 minuten geleden
Jacco Vonhof blijft nog vier jaar voorman MKB-Nederland

DEN HAAG (ANP) - Jacco Vonhof is herbenoemd als voorzitter van MKB-Nederland. De voorman van de belangenvereniging voor kleine en middelgrote bedrijven begint daardoor in september aan een tweede termijn van vier jaar. De 53-jarige Vonhof was in april al unaniem voorgedragen voor herbenoeming door het hoofdbestuur.

54 minuten geleden
Duitse inflatie wat gedaald in juni door maatregelen overheid

WIESBADEN (ANP) - De inflatie in Duitsland is in juni licht gedaald, maar blijft op een hoog niveau. Volgens voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau komt de inflatie deze maand uit op 7,6 procent op jaarbasis, tegen 7,9 procent in mei. Op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode zakte de Duitse inflatie naar 8,2 procent, van 8,7 procent een maand eerder.

1 uur geleden
Maersk verwacht op basis van containerdata geen mondiale recessie

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Aan het aantal vervoerde vrachtcontainers is niet te zien dat de wereld voor een economische recessie staat. Volgens topman Søren Skou van A.P. Møller-Maersk, een van de grootste scheepvaartconcerns ter wereld, is verder uit de veelal sterke arbeidsmarkten wereldwijd af te leiden dat de gelduitgaven op niveau zouden moeten blijven. Dat zou goed zijn voor de economie. Andere belangrijke indicatoren wijzen op een aanstaande recessie.

1 uur geleden
Duitse industrie vreest nog langere tijd problemen in toelevering

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse industrie vreest dat de problemen in toeleveringsketens nog langere tijd zullen aanhouden, mogelijk zelfs wel tien maanden. Dat meldde het economische onderzoeksinstituut Ifo op basis van een onderzoek onder fabrikanten in de grootste economie van Europa.

1 uur geleden
Yonhap: Nederland en Zuid-Korea bespreken samenwerking chips

MADRID (ANP/BLOOMBERG) - Premier Mark Rutte en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol hebben woensdag gesproken over een samenwerking op het gebied van chips en kernenergie. De twee leiders spraken elkaar tijdens de NAVO-top in Madrid, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

1 uur geleden