Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix en wapenfabrikanten winnen op Wall Street

Netflix en wapenfabrikanten winnen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beleggers reageerden donderdag positief op een nieuwe ontslagronde bij Netflix. De streamingdienst ontslaat nog eens zo'n driehonderd werknemers in een poging de kosten onder controle te krijgen. Daarnaast kenden wapenfabrikanten een goede beursdag nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof aangaf dat Amerikanen in het openbaar een vuurwapen op zak mogen hebben.

Het aandeel Netflix werd bijna 2 procent hoger gezet. De onderneming gaat het momenteel niet meer zo voor de wind als tijdens de coronapandemie, toen er heel veel abonnees bijkwamen. In april werd duidelijk dat de streamingdienst voor het eerst sinds 2011 abonnees aan het verliezen was. Vorige maand kondigde de onderneming ook al aan dat er voor 150 werknemers geen plek meer was.

Wapenfabrikanten Sturm Ruger en Smith & Wesson Brands kregen er tot bijna 10 procent aan beurswaarde bij. De zaak bij het Hooggerechtshof draaide om beperkingen die de staat New York had verbonden aan het dragen van wapens. De staat had bij wet vastgelegd dat inwoners alleen met een vergunning een vuurwapen bij zich mogen hebben. Maar volgens het Hooggerechtshof schendt New York daarmee onder meer het tweede amendement van de Grondwet.

Recessie

Beleggers trachten verder de zorgen over een mogelijke recessie van zich af te schudden. De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent in de plus op 30.677,36 punten. De brede S&P 500 klom 1 procent tot 3795,73 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 1,6 procent tot 11.232,19 punten.

Tesla wist ook de aandacht op zich gericht na uitlatingen van topman Elon Musk dat de nieuwe fabrieken in Duitsland en Texas miljarden verliezen lijden. De fabrieken van de producent van elektrische auto's kampen met hoge kosten en zijn volgens Musk "gigantische geldverbrandende hoogovens". Tesla sloot 0,4 procent in de min.

Nike

Nike eindigde een kleine 3 procent in de plus na een bericht dat de sportkledingfabrikant zich volledig terugtrekt uit Rusland. Drie maanden geleden staakte het sportmerk al zijn activiteiten in het land vanwege de Russische invasie van Oekraïne.

Huizenbouwer KB Home won verder bijna 9 procent na goed ontvangen resultaten. Het bedrijf waarschuwde wel dat de hogere rentetarieven en hoge huizenprijzen de omzetgroei onder druk beginnen te zetten.

Beleggers kregen ook nog nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt te verwerken. Een vat Amerikaanse olie daalde 2 procent in waarde tot 104,11 dollar. Brentolie werd 1,7 procent goedkoper op 109,86 dollar per vat. De euro was daarnaast 1,0524 dollar waard, tegenover 1,0521 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

2 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

5 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

7 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden