Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix en Tesla blijven verliezen in licht lagere Nasdaq

Netflix en Tesla blijven verliezen in licht lagere Nasdaq

NEW YORK (ANP) - Technologiebedrijven als videostreamer Netflix en elektrische-autofabrikant Tesla zijn donderdag opnieuw lager geëindigd op de beurzen in New York. Een dag eerder werden veel techbedrijven ook al van de hand gedaan na de publicatie van notulen van de Amerikaanse centrale bank. Die liet doorschemeren de rente mogelijk sneller dan eerder aangekondigd te willen verhogen.

Uit de notulen van de centralebankenkoepel Federal Reserve bleek dat de rente mogelijk al eerder in het jaar zal worden verhoogd als de inflatie hoog blijft en de economie blijft groeien. Ook zou de Fed staatsobligaties en andere leningen, die eerder juist werden opgekocht om de economie te steunen, weer willen verkopen om de balans te verlichten.

Vooral techbedrijven waarvan de waarde de laatste jaren hard is gestegen bewegen sterk op signalen dat de rentes omhooggaan. Ze zijn relatief duur, dus als op de obligatiemarkten weer enig rendement kan worden gehaald trekken beleggers daarnaartoe. Netflix verloor 2,5 procent en Tesla 2,5 procent. Ook Apple, dat begin deze week even meer dan 3 biljoen dollar waard was, zakte 1,7 procent.

Meta

Techbeurs Nasdaq eindigde 0,1 procent lager op 15.080,87 punten. Niet alle grote techbedrijven gingen omlaag. Zo won Facebook-moederbedrijf Meta bijna 2,6 procent. De Dow-Jonesindex verloor 0,5 procent tot 36.236,47 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 4.696,05 punten.

Amerikaanse banken, die profiteren van hogere rentetarieven, eindigden met winst. Bank of America, Citigroup en Wells Fargo stegen tot 3,3 procent. Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line verloren respectievelijk 3,3 procent en 1,4 procent na annuleringen van reizen vanwege de opmars van de omikronvariant.

Olie

Olieproducenten wonnen terrein dankzij de hogere olieprijzen. Marathon Oil won en Occidental Petroleum klommen tot bijna 5 procent en Exxon Mobil steeg 2,4 procent. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 79,44 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder op 81,92 dollar per vat.

De winkelketen voor huishoudelijke artikelen Bed, Bath & Beyond won bijna 8 procent aan beurswaarde door meevallende winstmarges in het afgelopen kwartaal. Wel vielen de verkoopcijfers tegen. Drogisterijketen Walgreens Boots Alliance zakte 2,9 procent na de bekendmaking van zijn resultaten.

De euro was 1,1292 dollar waard, tegen 1,1331 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

29 minuten geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

1 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

2 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

3 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

4 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

4 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

4 uur geleden