Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

NEW YORK (ANP) - Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers. Een van de topmannen van dat bedrijf gaf te kennen dat hij zijn functie neerlegt met ingang van het nieuwe jaar, wat leidde tot onrust.

Netflix klom krap 4 procent. De streamingdienst lijkt beleggers eindelijk te overtuigen van hun goedkopere, door advertenties ondersteunde abonnementen. Door de hoge inflatie is een duur Netflix-abonnement vaak het eerste waar de Amerikaanse consument op bespaart. Met de goedkope abonnementen hoopt Netflix dat besluit voor te zijn.

Softwarebedrijf Salesforce verloor ondanks beter dan verwachte resultaten dik 8 procent. Beleggers leken te zijn geschrokken van de aankondiging dat mede-topman Bret Taylor eind januari vertrekt bij het bedrijf.

Nasdaq

Wells Fargo (min 2,3 procent) stond ook bij de zakkers, nadat de Amerikaanse bank bekendmaakte nog eens honderden medewerkers van hun hypotheekdivisie te ontslaan. Daartoe zag de bank zich genoodzaakt nu er minder vraag is naar hypotheken door de hoge rentetarieven.

De Dow-Jonesindex sloot de handelsdag af met een verlies van 0,6 op 34.395,01 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 4076,57 punten. Techgraadmeter Nasdaq was de licht positieve uitzondering met een slotstand van 11.482,45 punten, hetgeen een winst van 0,1 procent betekende.

Krimp

Beleggers reageerden ook op nieuwe cijfers van marktonderzoeker ISM over de Amerikaanse industrie. Daaruit bleek dat de sector voor het eerst sinds het voorjaar van 2020, het begin van de coronacrisis, te maken heeft met krimp. Zo verzwakte de productie in het land, vooral als gevolg van dalende orders. Ook bleken de voorraden in het traagste tempo te zijn geslonken sinds april 2020, wat de terugval in het aantal nieuwe orders kan verklaren.

Door het vooruitzicht van mildere renteverhogingen in de VS steeg de euro in waarde tot 1,0524 dollar, tegen 1,0324 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 81,36 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 87,00 dollar per vat.

Meer uit Financieel

WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

21 minuten geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

37 minuten geleden
President Zwitserse centrale bank kondigt onverwacht vertrek aan

ZÜRICH (ANP/AFP) - De president van de Zwitserse centrale bank heeft vrijdag onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Topman Thomas Jordan van de Swiss National Bank (SNB) legt in september zijn functie neer na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de centrale bank in Zürich.

1 uur geleden
Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

2 uur geleden
WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

4 uur geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

4 uur geleden
The Body Shop blijft open in Duitsland ondanks problemen

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De winkels van The Body Shop in Duitsland blijven voorlopig open ondanks dat het bedrijf in onder meer dat land kampt met financiële problemen, meldt bewindvoerder Biner Bähr. Volgens hem wordt nu gezocht naar een koper die alle winkels wil overnemen. Hij hoopt dat dit tegen eind april geregeld is.

4 uur geleden