Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netbeheerder vervangt kabels Flevoland na grote storing in 2022

Netbeheerder vervangt kabels Flevoland na grote storing in 2022

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT laat het komende jaar alle draden in de hoogspanningsmasten tussen Lelystad en Dronten in Flevoland vervangen. Dat is nodig omdat de kabels over een lengte van 21 kilometer beschadigd raakten bij een grote stroomstoring op 2 september vorig jaar. Sindsdien heeft de netbeheerder de stroom omgeleid. Het karwei gaat zo'n 10 miljoen euro kosten becijferde TenneT al eerder.

Door een menselijke fout ontstond vorig jaar kortsluiting in het hoogspanningsnet in Flevoland. Dat zorgde voor een stroomstoring. Ongeveer 300.000 huizen kwamen zonder stroom te zitten. Omdat de hoogspanningsleidingen inzakten ontstond ook schade aan de bovenleiding van het spoor. Er reden tot medio december geen treinen tussen Lelystad en Dronten.

Qirion, die voor onderhoud van het spanningsnet in een deel van Nederland zorgt, begint deze maand met de klus met de aanleg van werkwegen langs de N307 in de richting Dronten. De provinciale weg wordt daarvoor ook een aantal dagen afgesloten en verkeer wordt dan omgeleid via de N309. Eind augustus rijden er ook geen treinen tussen Lelystad en Dronten. ProRail werkt aan het spoor en Tennet vervangt kabels die over de bovenleiding van het spoor lopen.

Volgens TenneT worden tijdens het herstel vaker tijdelijke werkwegen en werkterreinen aangelegd. Verkeer zal daar af en toe hinder van hebben. De klus moet in de zomer van 2024 klaar zijn.

Meer uit Binnenland

Songfestivalbaas deelt Nederlandse jurypunten uit

MALMÖ (ANP) - Songfestivalbaas Martin Österdahl heeft zaterdagavond de punten van de Nederlandse jury bekendgemaakt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Onder luid boegeroep maakte hij bekend welke landen punten hebben gekregen. Nikkie de Jager zou dat eigenlijk doen, maar trok zich vlak voor de finale terug omdat het niet goed voelde.

13 minuten geleden
Bijna 8000 bezoekers voor Europaparty zonder Nikkie en Joost

LEEUWARDEN (ANP) - Het grote songfestivalfeest Europaparty in het centrum van Leeuwarden trok zaterdagavond op het drukste punt ongeveer 5500 bezoekers. Dit meldt een woordvoerster van de organisatie.

1 uur geleden
NPO maakt mede namens AVROTROS bezwaar tegen diskwalificatie Klein

MALMÖ (ANP) - De NPO heeft mede namens omroep AVROTROS bezwaar gemaakt tegen de diskwalificatie van Joost Klein. Dat heeft de publieke omroep zaterdagavond laten weten. Het bezwaar is kort voor de start van de finale ingediend.

1 uur geleden
Universiteit van Amsterdam maandag weer open

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) opent komende maandag haar gebouwen weer, nadat die door acties vier dagen lang gesloten zijn geweest. Colleges en onderzoek kunnen vanaf maandag weer doorgaan, maakte de universiteit zaterdag bekend.

2 uur geleden
Zo'n 50 Gaza-demonstranten nabij songfestivalfeest Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Zo'n vijftig mensen voeren zaterdagavond in Leeuwarden actie in het kader van Fryslan foar Palestina. Ze dragen Palestijnse vlaggen en scanderen onder meer "Nederland financiert, Israël bombardeert". Op het plein staan krijttekeningen van Palestijnse vlaggen en met verf gespoten teksten als "Palestina will be free" "en Free free Palestine".

2 uur geleden
AVROTROS doet niets met Nederlandse punten: EBU moet het oplossen

MALMÖ/LEEUWARDEN (ANP) - De Nederlandse punten van de jury worden zaterdagavond niet door iemand van AVROTROS gepresenteerd. De omroep laat desgevraagd weten dat organisator European Broadcasting Union "het zelf moet oplossen".

2 uur geleden
EBU: cameravrouw heeft ander verhaal over voorval Joost Klein

MALMÖ (ANP) - De cameravrouw heeft een "ander verhaal" over het voorval met Joost Klein. Dat zegt Noel Curran, directeur-generaal van de European Broadcasting Union (EBU), tegen de Zweedse radiozender Sveriges Radio. Wat haar verhaal dan is, deelt hij niet.

2 uur geleden