Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip

Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip

TEL AVIV (ANP/AFP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag had besloten om een gepland Gazaberaad in Washington op het laatste moment af te blazen. Dat melden zowel Amerikaanse als Israëlische functionarissen.

De twee landen zouden nu een datum zoeken waarop het bezoek alsnog kan plaatsvinden. Volgens Israëlische bronnen zou dat volgende week kunnen zijn.

Tijdens het overleg zouden de twee landen spreken over een gepland Israëlisch offensief in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. De VS willen niet dat Israël dat offensief begint, uit vrees voor een humanitaire catastrofe.

Met de annulering van het oorspronkelijke bezoek reageerde Netanyahu op de onthouding van de VS tijdens een stemming in de VN-Veiligheidsraad. Daarmee kon de Veiligheidsraad voor het eerst oproepen tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Netanyahu zegt niet te zullen zwichten voor internationale druk om de oorlog te stoppen.

Meer uit Buitenland

President Cyprus: geen andere optie dan hereniging met Turks deel

NICOSIA (ANP/AFP) - De president van Cyprus, Nikos Christodoulides, heeft zich uitgesproken voor een hereniging met het Turkse deel van het eiland. Er is "geen andere optie", aldus de Grieks-Cypriotische politicus vijftig jaar na de Turkse inval.

8 minuten geleden
Uitgaansverbod en leger op straat in Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/DPA) - De regering van Bangladesh heeft zaterdag een uitgaansverbod afgekondigd na vier dagen van gewelddadige studentenprotesten. Daarbij zijn volgens plaatselijke media meer dan honderd doden gevallen, meer dan de helft daarvan op vrijdag. Het leger patrouilleert in de hoofdstad Dhaka. Bij de onlusten zijn naar verluidt driehonderd agenten gewond geraakt. De politie zou ook met vuurwapens op betogers hebben geschoten.

1 uur geleden
Twaalf Congresleden vragen Biden af te zien van kandidatuur

WASHINGTON (ANP/RTR) - Nog eens twaalf Democratische Congresleden hebben vrijdag opgeroepen dat president Joe Biden moet afzien van zijn deelname aan de presidentsverkiezingen. Dat melden Amerikaanse media. Niet sinds Bidens beroerde prestatie in een debat met zijn tegenkandidaat Donald Trump hebben zoveel partijgenoten zich op één dag tegen hem gekeerd.

5 uur geleden
Schutter verkende terrein met drone kort voor aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - Thomas Matthew Crooks, die afgelopen zaterdag probeerde Donald Trump dood te schieten, verkende het terrein in Pennsylvania met een drone kort voordat de oud-president er een toespraak hield. Dat zeggen bronnen aan The Wall Street Journal. De veiligheid tijdens het campagne-evenement heeft veel vragen opgeroepen.

5 uur geleden
Trump belt met Zelensky

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump heeft vrijdag een "heel goed telefoongesprek" gehad met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Dat heeft de Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen bekendgemaakt via zijn platform Truth Social.

7 uur geleden
Israëlische kolonisten bestormen stad op Westelijke Jordaanoever

HUWARA (ANP) - Israëlische kolonisten hebben een aanval uitgevoerd op Palestijnen en hun eigendommen in de stad Huwara, in het noorden van de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa.

14 uur geleden
Nationalistische oud-parlementariër Oekraïne neergeschoten

LVIV (ANP/RTR) - Een nationalistisch voormalig lid van het Oekraïense parlement is vrijdag neergeschoten en ernstig verwond, meldt de politie. Het gaat om de 60-jarige Iryna Farion, bekend van haar campagnes om de Oekraïense taal te promoten. De politie zoekt nog naar de man die Farion neerschoot in een straat in de westelijke stad Lviv.

15 uur geleden